Yenişehir’de eğitime yeni bina takviyesi

Yenişehir’de 3 eğitim kurumu için başlatılan yeni okul binaları ve atölye yapım çalışmasında son aşamaya gelindi.

Yenişehir’de eğitime yeni bina takviyesi

GÜRHAN ADANA

Yenişehir’de Kurtuluş Mahallesi’nde 24 derslikli bir ortaokul binası ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Motorlu Araçlar Teknolojileri Bölümü için inşa edilen atölye binasının yapımı tamamlandı.  

Ayrıca, Subaşı Köyü’ndeki eski bir okul binasında geçici olarak eğitim veren Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kullanımına verilecek binanın ise kaba inşaatı bitirildi.     

Yenişehir Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, ilçedeki eğitim faaliyetlerine soluk aldıracak olan 2 yeni okul binasıyla atölyenin 2018-2019 eğitim öğretim dönemine kadar iç donanımları düzenlenip kullanılmaya hazır duruma getirileceğini söyledi. 

KURTULUŞ’A ORTAOKUL

Kurtuluş Mahallesi’ndeki ortaokul binasının yapım çalışmalarının bitirildiğini dile getiren Ayaz, bu binada bir ortaokulun önümüzdeki dönemde öğrenci alımına başlamasıyla ilçenin kuzey bölgesindeki okul eksiğinin giderilmiş olacağını kaydetti.

Böylece, TOKİ Ortaokulu’ndaki öğrenci yoğunluğunun azalacağına dikkat çeken Ayaz, ‘4 katlı ve 24 derslikli okul binasında hem öğrenci hem de öğretmenlerimiz daha rahat ortamlara kavuşacaklar’ dedi.

GEVHER NESİBE KENDİ BİNASINA

Öte yandan, Subaşı Köyü’nde eğitim veren Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için Yenigün Mahallesi’nde inşa edilen binanın kaba inşaatının tamamlandığını anlatan Ayaz, ‘Bu okulumuz kendisine ait binası olmaması nedeniyle başka okulların binalarında geçici olarak faaliyetini sürdürüyor.

Kendi binasına taşınmasıyla bu okulumuzdaki eğitim öğretim çalışmaları daha uygun koşullarda devam edecek’ diye konuştu.

Yeni okul binasının zemin katla birlikte 4 katlı olacağını, binanın içinde atölye, konferans salonu, çok amaçlı salon ve laboratuarların yer alacağını ifade eden Ayaz, ‘Okulda sağlık hizmetleri alanı kapsamında sağlık bakım teknisyenliği ve hemşire ve ebe yardımcılığı dallarında toplam 320 öğrenci eğitim görüyor. Projenin tamamlanmasıyla bu okulumuz kendi binasına kavuşmuş olacak’ dedi.

EML’YE YENİ ATÖLYE

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayaz, ilçede Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Motorlu Araçlar Teknolojileri Bölümü için yeni bir atölye binasının yapımının da tamamlandığını söyledi. Ayaz, taşınma hazırlıklarının sürdüğü bin 600 metrekarelik atölyenin mayıs ayından itibaren kullanılmaya başlanmasıyla okuldaki atölye çalışmalarının daha rahat ortamlarda yapılabileceğini kaydetti.

Metal Teknolojileri ile Motorlu Araçlar Teknolojileri bölümleri bulunan okulda pratik derslerin aynı çatı altındaki atölyede verildiğini vurgulayan Ayaz, ‘Motorlu Araçlar Teknolojileri Bölümü için ayrı bir atölye binası inşa ederek yer sıkıntısını gidermeyi amaçladık. Bu bölüm yeni yapılan atölyeye taşınacak, Metal Teknolojileri bölümü ise mevcut atölyede derslerini sürdürecek’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X