Yenişehir’de tarıma dayalı sanayi çalışması

Büyükşehir Belediye Meclisi Tarım Hayvancılık ve Orman Komisyonu üyelerinin katılımıyla Yenişehir’de düzenlenen toplantıda, ilçedeki tarımsal faaliyetler ele alındı.

Yenişehir’de tarıma dayalı sanayi çalışması

GÜRHAN ADANA

Toplantıda, ilçeye tarımsal ürünleri işleyecek bir Tarım Organize Sanayi Bölgesi kurulması gerektiği ifade edildi.
Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Meclisi Tarım Hayvancılık ve Orman Komisyonu Başkanı Ercan Barutçuoğlu, birçok ürünün yetiştirildiğini ve ilçede tarıma dayalı bir sanayinin kurulması gerektiğini kaydetti.

Barutçuoğlu, ‘Yenişehir Ovası’nda tarımsal üretimde bir sorun yok. Ürünleri nasıl daha iyi bir şekilde satışını gerçekleştirebiliriz? Bunun için tarıma dayalı bir sanayi kurulması planlanmalıdır’ dedi.

Böyle bir projenin ilçede gündeme gelmesinin önemine işaret eden İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hakan Aranmaz ise, ‘Uludağ Üniversitesi’ne bağlı Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu ile bu konuda bir dizi araştırma yapmış, bir dosya hazırlamıştık. Tarım OSB kurulması yönünde elbirliğiyle yapılacak olan çalışmalardan olumlu sonuçlar alabileceğimize inanıyoruz’ diye konuştu.

Ürünlerin teslim edilebileceği bir tarımsal organize sanayi bölgesinin gerekliliğini vurgulayan Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş da, ‘Yetiştirdiği ürününü pazarlayamama sıkıntısı, çiftçimizin önünde büyük bir sorun olarak duruyor. Gerekli tüm desteği vermeye hazırız’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X