Yenişehir’de yeni okul için ilk kazma vuruldu

Yenişehir’de yaptırılacak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatında ilk kazma vuruldu. Yeni okulun 2019-2020 eğitim öğretim döneminde eğitime başlaması hedefleniyor.

Yenişehir’de yeni okul için ilk kazma vuruldu

GÜRHAN ADANA

Yenişehir’de Şişecam Grubu’nun yaptıracağı Yenişehir Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin inşaatına başlandı. Belediye Başkanı Süleyman Çelik, okulun 2019-2020 eğitim öğretim döneminde hizmete girmesinin planlandığını belirtti.

Yenimahalle’deki Hazine’ye ait 20 bin 571 metrekarelik arazi üzerine inşa edilecek okul binasına, Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin taşınacağını söyleyen Çelik, ‘Belediye olarak ilçe merkezindeki Atatürk Anıtı’nın yanındaki 15 bin metrekarelik bölgede kent meydanı kurmayı planlıyoruz. Bu bölgenin içinde Yenişehir Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de bulunuyor. Bu okulumuz, Şişecam Grubu’nun yaptıracağı Yenimahalle’deki okul binasına taşınacak’ dedi.

Yeni okul binasının yapılacağı arsada temel kazısına başlandığını anlatan Çelik, ‘Yenişehir Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile geleceğimizin teminatı gençlerimize ve eğitim camiamıza bir yeni okul daha kazandırmanın heyecanıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. 20 bin 571 metrekare arsa üzerine, 6 bin 293 metrekare kapalı alandaki okul binasında 16 derslik, toplantı ve beden eğitimi salonları, labratuvar ve atölyelerle, tören ve spor alanları yer alacak’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X