Yenişehir’deki 700 dönüm merada ıslah çalışması

Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nün mera ıslah çalışmalarına Bursa Mera Komisyonu’ndan onay çıktı. Belediye, 7 mahallede toplam 700 dönüm mera alanında ıslah çalışması yapmak için kolları sıvadı.

Yenişehir’deki 700 dönüm merada ıslah çalışması

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ilçede Karaköy ile Gündoğan mahallelerinde toplam 250 dönüm mera alanı ıslah ederek hayvan yetiştiricilerinin kullanımına açmıştı.

Mera ıslah çalışmalarını başka bölgelerde de sürdürme kararı alan belediyenin 7 ayrı mahalledeki toplam 700 dönüm meranın ıslahı için Bursa Mera Komisyonu’na yaptığı başvuru kabul edildi. 

Menteşe, Karacaali, Barcın, İncirli, Köprühisar, Karasıl ve Çayırlı mahallelerinin meralarının da ıslah edilmesi için Bursa Valiliği Mera Komisyonu’na yaptıkları başvurunun onaylandığını belirten Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ‘İlk aşamada bu bölgelerdeki mevcut meraların diken ve yabani otlardan oluşan bitki örtüsünü biçip tohum ekmeyi ve önümüzdeki yıl mayıs ayında ise kullanıma açmayı planlıyoruz’ dedi.

Yenişehir’deki mera varlığının değerlendirilmesi amacıyla geçen yıl 2 ayrı proje hazırladıklarını anlatan Çelik, ‘Karaköy ve Gündoğan mahallelerinde ıslah ettiğimiz toplam 250 dönüm mera arazilerini geçen ay hayvan otlatmaya açtık. Hayvan yetiştiricilerinden gelen olumlu değerlendirme ve talepleri dikkate alarak 7 ayrı bölgede daha çalışma yapma kararı aldık’ diye konuştu.

MERA VARLIĞI DİKKAT ÇEKİYOR…

Yenişehir’in toplam 17 bin dönüm mera varlığının bulunduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Süleyman Çelik, bu meraların ıslah edilerek kullanıma açılmasının önemine değindi. Çelik, ‘Kuşkusuz meralar hayvan yetiştiriciliğinin en önemli aşamalarından birini oluşturuyor.

Hayvanların yiyebileceği otların bulunmadığı, dikenlik durumuna gelmiş meralarımızı ıslah ederek kullanıma açmak için başka bölgeler için de projeler hazırlayacağız’ dedi.

EYLÜL AYINDA EKİLECEK…

Çalışmalarda söz konusu bölgenin mera birliği ya da tarımsal kalkınma kooperatiflerinden işgücü ve makine desteği aldıklarını ifade eden Çelik, uzmanların önerdiği bitkilerin ekiminin yapıldığını dile getirdi. 2. etap ıslah çalışmaları kapsamında 7 bölgede ekime hazır duruma getirilecek meralara eylül ayında aküçgül, yonca, kamışsı yumak, çok yıllık çim ve domuz ayrığı tohumları ekileceğini söyleyen Çelik, ‘Bu meralarda önümüzdeki yıl mayıs ayında ise bölge hayvancıları hayvanlarını otlatmaya başlayacaklar. Meralarda hayvan otlatma işini belediyemiz bünyesindeki Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz organize edecek’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X