Yenişehir’den hava kargo 1 gün kazandırıyor

(BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, hava kargo işlemleri için Yenişehir Havalimanı’nı kullanan Bursalı firmaların, İstanbul üzerinden işlemlerini gerçekleştiren firmalara kıyasla bir günlük zaman avantajı elde edeceğini söyledi.

Yenişehir’den hava kargo 1 gün kazandırıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından kurulan ve 2 Nisan itibariyle Yenişehir’den hava kargo taşımacılığını başlatan BTSO Lojistik AŞ’nin tanıtım toplantısı Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, buradaki konuşmasında, BTSO Lojistik AŞ ile 2001 yılından bu yana atıl durumda bulunan Yenişehir Havalimanı Hava Kargo Tesislerini yeniden aktif hale getirdiklerini belirtti. Proje kapsamında Yenişehir’den ilk seferin 2 Nisan’da ABD’ye yapıldığını hatırlatan Koçaslan, ‘’Hava kargo taşımacılığı hizmetimizin devreye girmesiyle firmalarımız artık çok kısa bir sürede ürünlerini ihraç pazarlarına gönderebiliyor” dedi. Koçaslan, Yenişehir’in Bursalı firmalara dış ticaret işlemlerinde hem maliyet hem de önemli bir zaman avantajı kazandırdığını vurguladı.

HER DAKİKA ALTIN DEĞERİNDE

İstanbul’un hava kargo hizmetini kullanmak için önce iç nakliye firmasıyla ürünleri İstanbul’a göndermek gerektiğini anlatan Koçaslan, ‘’Ürünleriniz orada bir gece bekledikten sonra ertesi gün gümrükleme işlemleri yapılıyor ve ilk uçuşla yurt dışına gidiyor. Biz ise İstanbul’da gümrükleme yapılırken ürünlerinizi yurt dışına ulaştırmış oluyoruz.

Dünya devleriyle yarışan firmalarımız için zorlu rekabet şartlarında artık her dakika altın değerinde. İş dünyası temsilcilerimiz mutlaka bu imkandan faydalanmalı” diye konuştu. BTSO Lojistik AŞ Genel Müdürü Ömer Tunçkanat da, merkezin toplam 5 bin metrekare alana sahip olduğunu ifade ederek, işletmenin gümrüğüyle, hava sahasıyla ve uçaklarıyla tamamen hazır bir durumda olduğunu kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X