Yenişehir’e modern sanayi sitesi

Yenişehir’de kurulması planlanan Modern Sanayi Sitesi’yle ilgili girişimler son aşamaya geldi. Projede bu yıl kazma vurulması planlanıyor.

Yenişehir’e modern sanayi sitesi

GÜRHAN ADANA

Yenişehir’de kurulması planlanan Modern Sanayi Sitesi’yle ilgili girişimler son aşamaya geldi. Projeye Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı’nın onayının ardından bu yıl kazma vurulması hedefleniyor.

Subaşı Köyü yakınlarında kurulması planlanan Modern Sanayi Sitesi’nin ilçeye önemli katkıları olacağını belirten Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ‘Hem sanayicimiz modern işyerlerinde üretim yapacak, hem istihdama ciddi katkılar sağlanacak’ dedi.

Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) yöneticileriyle birlikte açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Süleyman Çelik, 655 dönümlük hazine arazisinde kurulacak Modern Sanayi Sitesi’nin yaklaşık bin 500 kişilik bir istihdam sağlayacağını anlattı.

Çelik, ‘İlçemizin kırsal köylerinden işsizlik nedeniyle büyük şehirlere göç yaşanıyor. Doğduğu köyü terk edenler, fabrikalarda işçi olarak çalışıyorlar. Bu proje göçü önleyeceği gibi tersine göçü de başlatacak’ değerlendirmesini yaptı. 

İlçenin Bursa yolu çıkışındaki Küçük Sanayi Sitesi’nin ihtiyaca cevap vermediğini ifade eden Çelik, ‘İlçe ve dışarıdan taleplerde bulunan yatırımcılar, daha büyük işyerlerine gereksinim duyuyorlar.

Modern Sanayi Sitesi devreye girdiğinde, yatırımcıların bu talepleri de karşılanmış olacak’ diye konuştu.

214 İŞYERİ YAPILACAK…

Projenin otomotivin merkezi olan Bursa’da bu alanda bir yan sanayi oluşturacağını belirten Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Torun ise, ‘Proje Sanayi Bakanlığı tarafından bu yılın yatırım programına alınırsa, ilk kazma yine bu yıl vurulabilir. Proje en geç 2021 yılında tamamlanır’ ifadelerini kullandı.

İşyerlerinin 800, bin 600, 2 bin 400 ve 3 bin 200 metrekare büyüklüğünde olacağını ifade eden Torun, toplam 214 adet işyeri inşa edileceğini kaydetti. TSO bünyesinde kurulan Yenişehir Sanayicileri Kooperatifi’ne (YESAN) bugüne değin 83 başvurunun yapıldığını anlatan Torun, kayıtların sürdüğünü belirtti.

Torun,’Mermer ocaklarındaki makinelerde kullanılan elmas uçlardan zirai alet imal edenlere, mobilyadan sektöründen kamyon kasası imal edenlere değin birçok dalda başvurular yapılıyor. İlerleyen günlerde başvuruların artacağına inanıyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X