Yenişehir’in uçuş üssü olması için uğraşıyorlar

Yenişehir Havaalanı, Bursa’nın havayoluyla diğer kentlere açılan kapısı niteliğinde. Bu hava alanının çok daha etkin kullanılması ve uçuş trafiğinin artması gerekiyor. İşte bu nedenle Bursa’yı temsil eden politikacılar bazı girişimlerde bulunuyor.

Yenişehir’in uçuş üssü olması için uğraşıyorlar

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde AK Partili Miletvekilleri Dr. Mustafa Esgin ve Refik Özen’in Yenişehir Havaalanı ile ilgili son girişimlerini aktarıyor.

Ulaşımda umutlar havada: Yenişehir’e ‘hayat’ girişimi!

AK Parti Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin ve Refik Özen, havayolu programından hak ettiğini alamadığını düşündükleri Bursa için Anadolu Jet Başkanı Şamil Karakaş’ın kapısını çaldılar.

Öncelikle…

Haftada 5 gün olan Bursa-Ankara uçuşlarının, uçakların dolu gidip geldiğini anımsatarak 7 güne çıkarılmasını istediler.

Sonra…

Erzurum, Trabzon, Diyarbakır dışında Anadolu’nun başka illeri için de Bursa’da yolcu potansiyeli olduğunu söyleyip Yenişehir Havaalanı’nın hayat bulabilmesi için uçuş ağının genişletilmesi gerektiğini söylediler.

Daha sonra da…

Adının Bursa Havaalanı olarak değiştirilmesi gündemde olan Yenişehir’den dış hatlar kapsamında Üsküp, Stuttgart, Moskova’ya doğrudan uçuş istediler.

Görüşmede…

Uçuş planlaması bakımından önemli olan ve Yenişehir’i uçuş üssü haline getirecek bir öneride de bulundular:

Ahmet Emin Yılmaz’ın köşesindeki yazıların tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X