Yenişehirli çiftçiye mısır samanı önerisi

Yenişehir Tarım ve Orman Müdürü Hakan Aranmaz, gerek hayvan yeminde gerekse barınaklarda altlık olarak kullanılan hububat samanının yanı sıra mısır samanının da kullanılabileceğini kaydetti.

Yenişehirli çiftçiye mısır samanı önerisi

GÜRHAN ADANA     

Buğday ve arpadan elde edilen samanın, hayvan yetiştiricilerinin vazgeçilmezleri arasında yer aldığını belirten Yenişehir Tarım ve Orman Müdürü Hakan Aranmaz, mısır bitkisinden de saman yapılabileceğini söyledi. 
İlçedeki bir hayvan çiftliğinde saman ihtiyacının karşılanması amacıyla mısırdan yararlanıldığını ifade eden Aranmaz, hasadı yapılan mısır bitkisinden geriye kalan gövde, sap ve yaprakların kıyılmasıyla elde edilen samanın, hayvan beslenmesinde ve barınakların zemininin kuru tutulmasında kullanıldığını kaydetti. 

Mısır hasadından geriye kalanların patoz adlı kıyıcı makinelerde kıyılarak saman haline getirilebildiğini anlatan Aranmaz, gerek hayvan yeminde gerekse barınaklarda altlık olarak kullanılan hububat samanının yanı sıra mısır samanının da kullanılabileceğini ifade etti. Hakan Aranmaz, ‘Çiftçilerimiz tarlalarında hasat ettikleri mısırlardan geriye kalanları traktörlerle sürerek toprağa karıştırıyorlar. Mısır gövdelerini de değerlendirip saman elde edebilirler’ dedi.

İlçede 20 bin dönüm alanda şeker, dane ve tohumluk mısır ekiminin yapıldığını söyleyen Yenişehir Tarım ve Orman Müdürü Hakan Aranmaz, mısır samanı üretimi için yeterli potansiyel bulunduğunu kaydetti. Aranmaz, ‘İlçemizdeki mısır üretiminin yaygınlığı, bu alandaki seçeneklerin değerlendirilmesine kapı aralıyor. Çiftçilerimize bu yöntemden mümkün olduğunca istifade etmelerini öneriyoruz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X