Yerlilere sarıldı

Paul Le Guen döneminde sadece 2 Türk oyuncuyla mücadele eden Bursaspor’da roller değişti.

Yerlilere sarıldı

Ertuğrul, Furkan ve Yusuf Erdoğan’ı 11’e monte eden Teknik Direktör Mustafa Er, sakatlıktan çıkan Emre Taşdemir’i de kazanmaya çalışıyor. Genç teknik adamın göreve gelmesi en çok Kembo, Delarge ve Ekong’u vurdu. 

Paul Le Guen’in görevden alınmasının ardından takımın başına geçen Teknik Direktör Mustafa Er, 180 dakikada dikkat çekici değişiklik yaptı. Genç antrenörün en önemli özelliği yerli isimlere kucak açması oldu.

Paul Le Guen döneminde sadece 2 yerli futbolcuyla mücadelede eden yeşil beyazlılar’da bu rakam bir anda 5’e çıktı. İlk olarak savunmada bir değişiklik yapan Mustafa Hoca, Ekong’u yedek kulübesine gönderirken, Ertuğrul Ersoy’u iki maçta da 11’de şans verdi. 

YUSUF’A KUCAK AÇTI

Orta alanda Göztepe maçında Agu ve Shehu’yu birlikte oynayan genç çalıştırıcı, Karabük karşısında ise 8 numaraya Furkan Soyalp’i kaydırdı. Furkan, Göztepe randevusunda ise kanatta görev yapmıştı.

Sezon başından bu yana istikrar anlamında büyük sıkıntı yaşayan Yusuf Erdoğan’a kucak açan Mustafa Hoca, tecrübeli futbolcuyu 11’e monte etti. Yusuf’ta hocasının kendisine olan bu güvenini Karabükspor karşısında futboluyla karşılık verdi. 

PENALTIYI ALDI

Mustafa Er’in üzerinde durduğu diğer bir isim ise Emre Taşdemir oldu. Sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan Emre, gerek Göztepe gerekse Karabük sınavlarında oyuna sonradan girdi.

Tecrübeli futbolcu, Karadeniz’deki 4.golde penaltıyı alan isim olmuştu. Mustafa Hoca’nın görev gelmesi yabancılardan en çok Ekong, Jires Kembo ve Dzon Delarge’ı vurdu.

Forma bulmakta zorlanan her üç futbolcuya mesaj veren genç teknik adam, Kubilay Kanatsızkuş gibi gençleri de maç kadrosuna dahil etmeye başladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X