Yeşil Bursa özgün kimliğine kavuşuyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın’ı Tarihi Belediye Binası’nda ağırladı.

Yeşil Bursa özgün kimliğine kavuşuyor

Ormanların, bir şehrin ve ülkenin hafızası olduğunu, vatandaşların da bu bilinçle ağaca yaklaşması gerektiğini söyleyen Başkan Alinur Aktaş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın son yıllarda önemli çalışmalar yaptığını, ülkenin yeşiline değer katıldığını belirtti.

Bursa’nın bir orman şehri olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Bursa yeşil ile özdeşleşmiş bir şehirdir. Son dönemde hızlı büyümeden dolayı bu özelliğini bir miktar kaybetmiş olabilir.

Ancak doğru hamlelerle Bursa öz kimliğine tekrar kavuşacaktır. Şehirde yaşayan her bireyin ormanlara sahip çıkması gerektiğine inanıyorum. Orman Haftası da bu bilincin artmasını tetikleyecektir” dedi.

Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın ise, Orman Haftası sebebiyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın toplumdaki ağacı koruma bilincini arttırmak adına bir dizi program hazırladığını dile getirdi.

Bir hafta boyunca fidan dağıtımı, ‘Ormanı seviyorum’ yazılı pankartla çıkılacak halı saha maçı, bilgilendirme toplantısı, Hasköy’de hatıra ormanı, fotoğraf sergisi, ödül töreni, doğa yürüyüşü ve piknik gibi etkinliklerin düzenleneceğini söyleyen Akın, tüm vatandaşları programlara davet etti.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X