Yeşim Tekstil Ağrı’da büyüyor!

Dünya markalarına yaptığı üretimle tekstil ve hazır giyim sektörünün Türkiye’deki öncü firmaları arasında yer alan Yeşim Tekstil, Ağrı Tekstilkent’te geçtiğimiz mart ayında temelini attığı fabrikayı genişletiyor.

Yeşim Tekstil Ağrı’da büyüyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı yeni fabrikanın temel atma töreni geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Yeşim Tekstil Ceo’su Şenol Şankaya, buradaki konuşmasında, Yeşim’in hazır giyim sektöründe aynı çatı altında iplikten mamul ürüne kadar tüm işlemleri kendi bünyesinde yapabilen sayılı entegre tesislerden biri konumunda olduğunu belirtti. Türkiye’de sağladığı istihdam ve kadın çalışan sayısıyla da en büyük firmalar arasında yer aldıklarını vurgulayan Şankaya, şunları kaydetti: ‘’2023 hedeflerimiz doğrultusunda müşterilerimizin taleplerini karşılayabilmek adına geleceğe dönük kapasite ve istihdam artışı kararı aldık. Planlı şekilde bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hazır giyim üretim tesisimizin temellerini geçtiğimiz mart ayında atmıştık. Söz konusu tesisimizde üç yıl içinde 5 bin kişilik istihdam sağlayarak bölgenin ekonomik gelişiminin bir parçası olmayı amaçladık. Bugünkü temel atma töreni ile birlikte hedefimizi 10 bin kişiye çıkarmış olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.”

senol-sankaya-001.jpg

YAŞAM KALİTESİ ARTACAK

Ağrı’da sadece bir üretim yeri değil, bir yaşam kalitesi vaat ettiklerini dile getiren Şankaya, Yeşim’in ‘Önce İnsan’ prensibini yeni tesislerde de aynen yaşatacaklarının altını çizdi. Şenol Şankaya, ‘’Burada açacağımız kreşimizle ve çalışanlarımız için uygulayacağımız sosyal uygunluk şartlarıyla yöre halkının hayat standardını da yükselteceğiz. Bu tesiste dünyanın önde gelen markalarına üretim yaparak, dünyanın çeşitli pazarlarına ‘Made in Turkey’ ibaresiyle ihracat gerçekleştireceğiz. Ülkemiz adına döviz girdisi sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Tesis için gerekli makine parkurunu ve gerekli istihdam için çalışmalarımızı hızla hayata geçiriyoruz. Yeşim Tekstil, geçmişte olduğu gibi gelecekte de dünya markalarının en güvendiği ana tedarikçi olma misyonunu sürdürecek” diye konuştu. Törenin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan tarafından Şankaya’ya Ağrı ‘Fahri Hemşehrilik’ beratı takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X