Yeşim Tekstil kreş çalıştayına ev sahipliği yaptı

Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu tarafından organize edilen ve iş dünyası temsilcileri ile BM ajanslarının katıldığı ‘İş Dünyasında Çocuk Bakım İhtiyacı’ başlıklı seminer Yeşim Tekstil’de gerçekleştirildi.

Yeşim Tekstil kreş çalıştayına ev sahipliği yaptı

Etkinlikte, kadın çalışanların kreş hizmetlerinden daha etkin faydalanması ve iş gücü piyasasında daha fazla yer alması adına iş dünyasının gerçekleştirmesi gerekenlerle ilgili yol haritası çizildi. Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu üyesi şirketlerin katılım gösterdiği programda kadın – erkek tüm çalışanların iş hayatında daha verimli ve etkin var olabilmeleri adına ihtiyaç duydukları kreş ve çocuk bakım hizmeti masaya yatırıldı.

ÇOCUK BAKIMI ÖNEMLİ SORUN

Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu Eş Başkanı ve Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur, iş dünyasının öncelikli sorunları arasında yer alan kadın istihdamının artırılması adına öne çıkan en önemli konunun evdeki çocukların bakımı olduğuna dikkat çekti. 2019’da bu konuda güçlü bir çalışma yapma hedefinde olduklarını ifade eden Cesur, “Soruna hep birlikte çözüm üretebilirsek, kadının istihdamda daha fazla yer almasını sağlama ve çarpan etkisi ile bu sinerjiyi artırma şansımız var” dedi.

Global Compact Türkiye Genel Sekreteri Melda Çele’nin, ‘Kadının Güçlenmesi Anketi’nin sonuçlarını açıklamasının ardından geçilen oturumda, Yeşim Akademi Yöneticisi Özlem Şenkoyuncu, Yeşim Kreşinin hizmetleri ve örnek uygulamaları hakkında bilgi verdi. Programın öğleden sonraki ayağında Yeşim Tekstil bünyesinde 30 yıldır hizmet veren Yeşim Kreşi gezildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X