Yeşim tekstilin deniz yıldızı

Yeşim Tekstil gibi firmaların istihdam iklimini güzelleştirdiğini belirten İŞKUR İl Müdürü Türkmen, ”Şirketin Milli istihdam seferberliğinde de ciddi katkıları oldu. Yöneticilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yeşim tekstilin deniz yıldızı

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Eren Türkmen, sektörüne öncülük eden Yeşim’i ‘tekstilin deniz yıldızı’ olarak nitelendirdi.

Tekstil sektörünün lideri Yeşim, İstihdam Seferberliği’ne katkı sağlamaya devam ediyor. Şirketin İŞKUR Bursa ile birlikte yürüttüğü ‘İşbaşı Eğitim Programı’ son buldu.

Yeşim Akademi’de önceki gün gerçekleştirilen tören ile programı başarıyla bitiren çalışanlara sertifikaları verildi. Yeşim Tekstil İnsan Kaynakları ve Sosyal Uygunluk Direktörü Fatoş Hüseyinca, buradaki konuşmada, ”Projeye yüzde 50 istihdam garantisi ile başladık. Ne mutlu bize ki yüzde 100’ünü istihdam ettik. Projeye 101 kişi ile başladık, 67 kişi ile devam ettik ve öyle de tamamladık” dedi.

BURSA OLARAK GÜÇLÜYÜZ

İşkur Bursa İl Müdürü Eren Türkmen de, Milli İstihdam Seferberliği’ne ‘Artı 2 İstihdam’ parolasıyla  devam ettiklerini vurguladı.

“Bursa’da 80 bin artı hedefimiz vardı. Bunu Yeşim Tekstil gibi güçlü firmalarımızın samimi ve güçlü destekleriyle gerçekleştirdik” diyen Türkmen şöyle devam etti: ”İlk 3 aya bakıldığında söz konusu proje kapsamında işe yerleştirme sayıları bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 28 arttı.

Bursa olarak biz çok güçlüyüz. İşe yerleştirme sayılarımızı artırıyoruz. İşbaşı Eğitim Programlarımızda da bir önceki yılın ilk 3 ayına göre yüzde 44’lük bir artışımız var.

Aktif işsizlik ödeneği alan sayımızda ise yüzde 8’lik bir düşüş var. Yani işsizlik ödeneği alan sigortalılarımız artık çalışmaya başlıyor. Çünkü çok cezbedici iş teklifleri gelmeye başladı” dedi.

ÖRNEK PROJELERE İMZA ATIYOR

İŞKUR İl Müdürü Eren Türkmen, Yeşim Tekstil’e övgüler dizerek şunları kaydetti: “Yeşim Tekstil sektörünün deniz yıldızı. Bu gibi firmaların çokluğu tekstil sektöründeki istihdam ikliminin de güzelleşmesine yardımcı olacak.

Yeşim Tekstil birçok noktada zaten önderlik etmiş ve güzel projelere imza atmış bir işletmemiz. Milli istihdam seferberliğinde de ciddi katkıları oldu.

Şirketin yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Katılımcılarımıza da sebat gösterdikleri için teşekkür ediyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X