Yeşim ‘yeşil fabrika’ konseptiyle üretiyor

Bursa’daki 340 bin metrekarelik tesisinde yaptığı üretimin yüzde 90’ını ihraç eden Yeşim Tekstil, çevrenin korunması vizyonuna uygun olarak ‘yeşil fabrika’ konseptiyle faaliyetini sürdürüyor.

Yeşim ‘yeşil fabrika’ konseptiyle üretiyor

Dünya hazır giyim sektöründe aynı çatı altında iplikten mamul ürüne kadar tüm işlemleri kendi bünyesinde yapabilen en büyük dört entegre tesisten biri konumunda olan Yeşim Tekstil, hazır giyimde ve ev tekstilinde dünya devleri ile yaptığı stratejik ortaklıkların yanı sıra, pek çok dünya markasına da üretim gerçekleştiriyor.

Bursa’nın hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının dörtte birini tek başına karşılayan Yeşim Tekstil’in CEO’su Şenol Şankaya, doğaya dost üretim yaptıklarını söyledi.

Çevreyle ilgili uzun yıllardır yürüttükleri çalışmaları firmanın iş süreçlerine de entegre ettiklerini ifade eden Şankaya, çevre dostu sürdürülebilir faaliyetleriyle, 2000 yılından bu yana faaliyette olan arıtma tesisiyle, enerji dostu projeleriyle, atıkları azaltma ve geri kazanım çalışmalarıyla üretimin her aşamasında doğaya zarar vermemeyi kendilerine ilke edindiklerini kaydetti. Şankaya, ”Yeşim’in üretimde bu konudaki çalışmalarına; Küresel İlkeler Sözleşmesi, Oekotex Standard 100, ISO 50001, GOTS, OEKOTEX SteP ve OCS belgeleri, Bluesign ve BCI üyeliği yön vermektedir” dedi. 

TAAHHÜTLERİMİZ VAR

Yeşim’in topluma ve doğaya karşı sorumluluklarını yerine getirmek adına çeşitli taahhütleri olduğunu vurgulayan Şenol Şankaya, günlük 7 ton su arıtma kapasitesi olan tesislerinin, 2013 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ‘Atık suların online izlenmesi’ uygulaması kapsamında online takip edildiğine de dikkat çekti.

Yeşim’in doğa dostu markalarının ‘yeşil fabrika’ konseptinde yapılan üretimin ve firma vizyonunun simgesi konumunda olduğunu anlatan Şankaya şöyle devam etti: “2010 yılında Yeşim Organic, 2011’de Yeşim Recycle markasının patentini aldık. Son olarak da kalıcı anti mikrobiyel özelliği ile giyildiğinde koku yapmayan, termal, nem konforu ve hızlı kuruma ve ütü istememe özelliği olan, doğa dostu bir kumaş ürettik.

Firma olarak ürünlerin kendi yaşam döngüsünde çevreye zararlı etkisini azaltmayı hedefliyoruz. Bunun için kaynakları daha az tüketerek, ürünleri tekrar kullanarak, yeniden işleyip kullanılır hale getirerek doğaya dost üretim için alternatif çalışmalar yürütüyoruz.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X