Yeşim’den Ağrı’ya büyük yatırım

Yeşim Tekstil, Ağrı Tekstilkent’e 44 bin metrekare alan üzerine yeni bir fabrika kuracak. 5 bin kişinin istihdam edileceği tesisin temeli İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Yeşim CEO’su Şenol Şankaya’nın bulunduğu törenle atıldı.

Yeşim’den Ağrı’ya büyük yatırım

Dünya markalarına yaptığı üretimle tekstil ve hazır giyim sektörünün Türkiye’deki öncü firmaları arasında yer alan Yeşim Tekstil, kapasite ve istihdam artışını sürdürüyor. Ağrı’da Tekstilkent Projesi’nin 3’üncü etabında yeni bir yatırım planlayan Yeşim, fabrikanın temelini attı.

Ağrı Valiliği’nin merkezde E-90 D100 karayolu güzergahında Ağrı Tekstil Kent Projesi kapsamında tahsis ettiği arsa üzerinde yükselecek olan 44 bin metrekarelik hazır giyim üretim tesisinin temel atma töreni, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Elban, Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın ve AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Savcı Sayan’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

3 YILDA 5 BİN KİŞİYE İŞ

Ağrı merkezde gerçekleştirilen mitingden Bakan Soylu’nun canlı bağlantı ile gerçekleştirdiği temel atma töreninde çok sayıda davetli de hazır bulundu. Açılacak tesiste dünya hazır giyim sektörünün taleplerine uygun üretimin gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Yeşim Tekstil, söz konusu üretim merkezi yatırımı kapsamında 3 yıl içinde 5 bin kişilik istihdam gerçekleştirmeyi planlıyor.

TÜRK TEKSTİLİ ADINA GURUR VERİCİ

Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, hayata geçecek üretim merkezinin Türk tekstili adına gurur verici olduğunu söyledi. Devlet teşviki kapsamında inşa edilecek fabrika için makine parkuru ve istihdam anlamındaki planlamalarını hızla hayata geçireceklerini vurgulayan Şankaya, “Yeşim Tekstil, geçmişte olduğu gibi gelecekte de dünya markalarının en güvendiği ana tedarikçi olma misyonunu sürdürecektir. Bu misyona uygun olarak büyüme ve gelişim odaklı tüm adımları atmaya her zaman hazırız. Yeşim Tekstil gerek kent gerek ülke ekonomisine yaptığı pozitif katkıyı bundan sonra da arttırarak sürdürecektir” dedi.

YEŞİM 3 YILDA İSTİHDAMINI 16 BİNE ÇIKARACAK

Yıl sonuna kadar Bursa tesisinde gerçekleştirecekleri bin kişilik ek istihdamın yanı sıra, Ağrı’daki projenin de bir parçası olarak bölge istihdamına önemli bir katkı yapma şansı bulacaklarını anlatan Şenol Şankaya şunları kaydetti: ”Yeşim olarak üretim yaptığımız kendi tesislerimizle 11 binden fazla kişiye istihdam sağlıyoruz. Söz konusu tesisle birlikte toplam istihdamımızı 3 yıl içinde 16 bine çıkaracağız.

Böylelikle çalıştığımız onlarca marka kanalıyla ‘Made in Turkey’ ibaresini, tüm dünyada bir marka olarak konumlandırmış olacağız. Tesisin temel atma törenini gerçekleştiren İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve bu tesisin hayata geçme sürecinde liderlik eden Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Sayın Süleyman Elban başta olmak üzere yanımızda olan ve bize destek veren tüm devlet erkanına teşekkür ederim.”

BURSA’DA DEV TESİSLERİNDE ÜRETİME DEVAM EDİYOR

Türkiye’de tek çatı altında en fazla kadın çalışan istihdam eden firmalardan biri olan Yeşim Tekstil, 1983 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor.

Yeşim Tekstil, Bursa’da 144 bin metrekaresi kapalı ve 181 bin metrekaresi açık olmak üzere toplam 325 bin metrekare alan üzerinde dünya markalarına hazır giyim ve ev tekstili üretimi gerçekleştiriyor. Müşterilerinin taleplerini karşılayabilmek adına geleceğe dönük kapasite ve istihdam artışı yapma kararı alan şirket, planlı şekilde gelişimini sürdürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X