Yıldırım Belediyesi’nde Toplu Sözleşme sevinci

Yıldırım Belediyesi ile Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş) arasında, personelin haklarını iyileştiren ‘Toplu İş Sözleşmesi’ imzalandı.

Yıldırım Belediyesi’nde Toplu Sözleşme sevinci

Yıldırım’a hizmet eden çalışanların emeğinin karşılığının verilmesi adına hassas çalışma yürüten Yıldırım Belediyesi ile Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş) arasında gerçekleşen görüşmeler sonucunda ‘Toplu İş Sözleşmesi’ imzalanarak belediye personelinin mali ve sosyal hakları önemli ölçüde iyileştirildi.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ev sahipliğinde Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi’nde yapılan toplu iş sözleşmesi imza törenine, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Yerelsen Genel Sekreteri Mümtaz Uzun, Hizmet-İş Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz, Hizmet-İş Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin, belediye bürokratları, sendika temsilcileri ve çalışanlar katıldı.

Personelin çalışma sürecinde moral ve motivasyonun yüksek seviyede olması adına mali hakların yanı sıra sosyal hakların da iyileştirilmesi için imzalanan toplu iş sözleşmesi doğrultusunda, 2018-2020 dönemi için yapılan müzakereler sonucunda ilk yıl için yüzde 10,50 oranında yevmiye artışı ile birlikte kıdem zammı tutarlarının yevmiye tutarlarına dahil edilmesi, aynı oranın tüm sosyal haklara yansıtılması, ikinci yıl için ise Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak TÜFE oranı kadar yevmiye ve sosyal haklarda artış yapılması sağlandı.

‘EKİBİMİZLE GURUR DUYUYORUM’

Belediye olarak özverili çalışan bir ekiple Yıldırım’da hizmet seviyesini yükselttiklerini işaret eden Başkan Edebali, “Yıldırım Belediyesi’nin hizmetlerinin teknik olarak ölçümünü yaptığımızda çok iyi bir noktaya geldiğimizi düşünüyorum. Bu da, etkin yönetim anlayışıyla birlikte yaptığımız işlerin karşılığıdır.

Ekibimizle gurur duyuyorum, çalışan arkadaşlarımızla gurur duyuyorum. Sözleşe koşullarına göre arkadaşlarımızın maaşında ilk yıl yüzde 10,50 oranında bir artış sağlanıyor.

Kıdem zamlarını da bu yevmiye artışının içine dahil ediyoruz. Sosyal hakların tümünden de istifade edilmesini sağlıyoruz. İkinci yılda da TÜİK verilerine göre TÜFE endeksi neticesinde bu artışlar devam edecek” diye konuştu.

EDEBALİ’YE TEŞEKKÜR

İmzalanan toplu sözleşmede Yıldırım Belediyesi’nin imkanlarını sonuna kadar kullandığını işaret eden Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Çalışanların hakkını koruyan bir yönetim anlayışıyla özveride bulunan Başkanımıza teşekkür ediyorum.

Başkanımızın mühendis olarak güzel mimari projelerinin yanında, insana da dokunan, çalışanlarına da dokunan, onları da motive ederek ayrıcalıklı hissettirmeye çalışan bir yaklaşımı var. Taban ücret uygulaması ile beraber yapılan artışın uygulandığı toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘İSTİKRAR DEVAM ETMELİ’

24 Haziran’da gerçekleşecek seçimlerin, Türkiye’de yaşanan büyüme ve istikrar açısından önem arz ettiğine de değinen Mahmut Arslan, “Bu çalışma Cumhurbaşkanımızın, AK Parti’nin ve Bakanımızın iradesiyle gerçekleşti. İşçilerimize kadro imkanı sağlayan, büyük değişime imza atan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X