Yıldırım Belediyesi’nden ‘engelsiz mutfak’

Yıldırım’da engellilerle ilgili çok sayıda projeye imza attıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Engelli hemşehrilerimizi meslek sahibi yaparak toplumsal hayata kazandırmak istiyoruz” dedi.

Yıldırım Belediyesi’nden ‘engelsiz mutfak’

Sosyal belediyecilikte örnek projelerine bir yenisini daha ekleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) bünyesinde engelli vatandaşlara aşçılık eğitimi verileceğini söyledi. Başkan Edebali, ‘Engelsiz Mutfak’ projesiyle ilçede yaşayan engellilerin meslek sahibi olmalarını istediklerinin altını çizerek, “Yeni Yıldırım’da engelleri eğitimle aşacağız. İlk aşamada 30 kursiyerimiz eğitim alarak aşçılığı öğrenecekler. Bir yandan da engelli vatandaşlarımızın hobi sahibi olmalarını arzu ediyoruz” diye konuştu.

18 mahallede toplam 9 bin 100 kursiyere hizmet veren YIL-MEK’te verilecek aşçılık eğitimlerinin hijyen dersleriyle başlayacağını da belirten Başkan Edebali, “Hijyen konusunda eğitimini tamamlayan kursiyerlerimiz geleneksel mutfağımıza ilgili teorik ve pratik dersler alarak aşçılık mesleğine adım atmış olacaklar” ifadelerini kullandı.

Yeni Yıldırım’ın engel tanımayan bir anlayışla geleceğe yürüdüğünü dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’da daha çok engelli vatandaşımızı meslek sahibi yapmayı arzu ediyoruz. İlçemiz insan kaynağı açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Engelli vatandaşlarımız da bu kaynağın önemli bir parçasıdır. Engelli vatandaşlarımızla ilgili çok ciddi ve önemli projelerimizi birer birer hayata geçirmeye başladık. YIL-MEK bünyesinde başlayacak ‘Engelsiz Mutfak’ projemizin tüm engelli vatandaşlarımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X