‘Yıldırım’da temizlenmeyen alan kalmayacak’

Yıldırım Belediyesi, 214 yılından bu yana yaptığı çalışmalarla 793 bin 148 ton evsel katı atık topladı. 

‘Yıldırım’da temizlenmeyen alan kalmayacak’

Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ‘Daha temiz bir Yıldırım’ sloganıyla, 570 kişilik ekibi ve 103 araçlık filosuyla ilçenin daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir şehir olması için 69 mahallede haftanın her günü, gece ve gündüz kesintisiz temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. 69 mahalleyi 2 bölgeye ve 4 kısma ayıran belediye, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günlerinde 40 kişilik bir ekiple detaylı olarak temizlik yapıyor. Mahallelerin cadde, sokak ve boş arsaları en ince detayına kadar temizlenirken, bölgedeki atıklar da toplanıyor. 

TEMİZLENMEYEN ALAN KALMAYACAK

Haftanın her günü mahalle içindeki caddeleri ve cadde büyüklüğündeki sokaklar rutin olarak temizlenirken, yeni başlatılan bu proje ile Yıldırım’da temizlenmeyen alan kalmaması hedefleniyor.  Temizlik çalışmaları, 69 adet çöp kamyonu, 1 adet çöp konteyneri yıkama aracı, 7 adet yol süpürme aracı, 15 adet açık kasa kamyon, 4 adet arazöz, 1 adet pick-up, 3 adet kanal kazıcı yükleyici ve 3 adet açık kasa böcek olmak üzere toplamda 103 adet araçlık filosuyla yürütülüyor.

KÖŞE BUCAK TEMİZLİK

Göreve geldiğinde ilçede haftanın her günü evsel atık toplama çalışması yapılmadığını gördüklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yaptığımız değerlendirmeler doğrultusunda Yıldırım’ın haftanın her günü kesintisiz olarak temizlenmesi kararını aldık. Bu kapsamda ilçemizin 69 mahallesinde pazar dahil olmak üzere her gün her saat temizlik çalışması gerçekleştiriyoruz. Yıldırım’da girilmedik sokak bırakmayan ekiplerimiz, günün erken saatlerinden gece yarısına kadar süren rutin temizliklerinin yanı sıra, parkların temizliğini de gerçekleştiriyor. Pazar yerleri ise çöpler alınıp süpürüldükten sonra özel deterjanlı suyla yıkanıyor. çöp konteynerleri 15 günde bir hijyenik suyla dezenfekte ediliyor. Şehrimiz hepimizin ortak yaşam alanı. Amacımız vatandaşlarımıza daha temiz ve daha sağlıklı yaşam koşulları sunmak” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X