Yıldırım’da ücretsiz eğitime büyük ilgi

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarına (YIL-MEK) ikinci dönem için şu ana kadar 623 kişinin başvurduğunu açıklayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Hemşehrilerimiz en büyük ilgiyi yabancı dil ve yeni açtığımız işaret dili kurslarımıza gösterdi” dedi

Yıldırım’da ücretsiz eğitime büyük ilgi

‘Eğitime ücretsiz destek, geleceğe meslek’ sloganı ile Yıldırım halkını her fırsatta meslek sahibi olmaya davet eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 12 Şubat 2015 tarihinin YIL-MEK 2. dönem kayıtları için son gün olduğunu belirtti. Sosyal belediyecilik alanında örnek çalışmalar sergileyen Başkan Edebali, 18 mahallede toplam 9 bin 100 kursiyere hizmet veren YIL-MEK kurslarına ikinci dönem için 623 kişinin başvurduğunu, bunların 167’sinin İngilizce, Arapça ve Osmanlıca, 135’inin işaret dili, 126’sının bilgisayar kursu olduğunu söyledi. Yıldırım’da daha çok insanı meslek sahibi yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Edebali, özellikle kadınların YIL-MEK kurslarına katılarak ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda başarılı olmasını istediklerini kaydetti.

YIL-MEK kurslarının birlik ve beraberlik duygularına sağladığı katkının yanı sıra vatandaşların sosyalleşmesine de destek verdiğinin altını çizen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “YIL-MEK kurslarımıza ilgi çok büyük. Burada yeni arkadaşlar edinen kursiyerlerimiz, hem sosyalleşiyor hem de meslek ediniyor. Bu durum da topluma olumlu olarak yansıyor” diye konuştu. 

Yıldırım’ın insan kaynağı açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Asli görevimiz olmamasına rağmen iş konusunda vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Bu, toplumsal dayanışmanın da bir örneğidir” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X