Yıldırım’da ‘Zafer’ coşkusu

Yıldırım Belediyesi, Büyük Taaruz’un 97. yıl dönümünde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, şenlik ve yürüyüşle kutladı.

Yıldırım’da ‘Zafer’ coşkusu

Başkan Yılmaz, “Bu zafer, aziz millet ve onun kutlu önderi Gazi Mustafa Kemal ile silah arkadaşları ve kahraman ordumuzun inancıyla ulaştığı tarihi bir dönüm noktasıdır” dedi. 

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve eşi Esen Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen Zafer Şenliği’ne; AK Parti İl Başkanvekili Bülent Kandemir, AK Parti İl Teşkilat Başkanı Hüseyin Ömer Aybar, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Mehmet Akif Bingöl, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri katıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı, bağımsızlığa giden yoldaki en önemli dönüm noktalarından olan Büyük Taaruz ile elde edilen ‘Zafer’in 97. yıl dönümünde gerçekleştirilen ‘Zafer Şenliği’nde, şarkılar, türküler ve şiirlerle coşkuyla kutlandı. 

“VATAN AŞKI ENGEL TANIMAZ”…

Etkinlikte konuşan Başkan Oktay Yılmaz, “30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile birlikte düşmanı yurdumuzdan süpürdüğümüz bu zafer, o gün imkanı olmayan fakat imanı olan aziz millet ve onun kutlu önderi Gazi Mustafa Kemal ile silah arkadaşları ve kahraman ordumuzun inancıyla ulaştığı tarihi bir dönüm noktasıdır. Bizler bir ve beraber oldukça iman gücümüzle ve vatan aşkımızla birlikte aşamayacağımız bir engel yoktur. Aziz şehirlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi. 

ZAFER YÜRÜYÜŞÜ…

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında, Kaplıkaya ile Zeyniler köyü arasındaki 4.5 kilometrelik parkurda ‘Zafer Yürüyüşü’ gerçekleştirildi. Yürüyüşe Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Halide Serpil Şahin, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, Yıldırım kent Konseyi Başkanı Mehmet Akif Bingöl, Yıldırım Belediyespor Kulübü Başkanı Muammer Özbey, meclis üyeleri, muhtarlar ve doğaseverler katıldı. 

“DOĞADAKİ TEK İZİMİZ AYAK İZİMİZ”…

Gerçekleştirilen Zafer Yürüyüşü ile birlikte ‘Doğa’l olarak Yıldırım’ sloganıyla doğa yürüyüşleri gerçekleştireceklerini belirten Başkan Yılmaz, “Bu yürüyüşler çerçevesinde de çevreyi kirletmeden, doğaya zarar vermeden Yıldırım’ı tanıtacağız. Bu kapsamda ‘Doğadaki tek izimiz ayak izimiz olsun’ diyoruz” diye konuştu. Zeyniler’de tamamlanan yürüyüşün ardından katılımcılara zafer ruhunu hatırlatmak adına buğday çorbası ikram edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X