Yıldırım’dan Batı Trakya’ya bin 200 kitap

Yıldırım Belediyesi, Gümülcine Türk Gençler Birliği’ne Türk ve dünya edebiyatı klasiklerinin yanı sıra akademik ve popüler eserlerden oluşan bin 200 kitaplık bir kütüphane kurdu.

Yıldırım’dan Batı Trakya’ya bin 200 kitap

Türk ve Dünya klasikleri, akademik ve bilimsel kitaplar, popüler yayınlardan oluşan kitapları bizzat kendisi seçen ve paketleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Gümülcine Türk Gençler Birliği Dernek bünyesinde bir kitaplık kuracaklarının müjdesini verdi. 

“GÖNLÜMÜZ BİR GELECEĞİMİZ BİR”…

Kitapları ve kitaplığı Gümülcine Türk Gençler Birliği Dernek Başkanı Necat Ahmet’e teslim eden Başkan Yılmaz, Batı Trakya’nın farklı bir ülkenin sınırları içerisinde olmasının gönül birlikteliğine mani olmayacağını söyledi. Yılmaz, “Bizim gönlümüz bir, tarihimiz bir, geleceğimiz bir. Biz büyük bir çınarın dallarıyız. Sizler bizim ümidimizsiniz. Bizler Batı Trakya ve Balkanları böyle görüyoruz. Sizler için hazırladığımız bu küçük kitaplığın gelişiminize, geleceğinize katkı sağlamasını ümit ediyor, bağlarımızı daha kuvvetlendireceğine inancım tam” ifadelerini kullandı.

“KÜLTÜRÜMÜZÜ KİMLİĞİMİZİ KORUYORUZ

Gümülcine Türk Gençler Birliği Dernek Başkanı Necat Ahmet ise, “Batı Trakya’mızda dinine ve diline sahip insanlar çıkıyor, ama bu çocukların küçüklükten yetişmesi gerekiyor. Bu da tabi ki anavatan sayesinde oluyor. Gerek kültür gezileriyle, gerek şehitliklerimizde, filmlere, sinemalarla, Anavatandan programlar ve kütüphanemize bağışlanan kitaplarla hem Türkçemizi hem dinimizi, dilimizi kurtarmaya ve orada bunları birlikte başarmaya çalışıyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X