Yıldırımlı miniklerden ‘dönüşüm’ farkındalığı 

YIL-MEK Okul Öncesi Eğitim Sınıfları’nda, toplumun kültürünü, değerlerini ve geleneklerini de öğrenen Yıldırımlı minikler, ‘Geleceğim İçin Geri Dönüşüm’ sergisi ile bu alanda farkındalık uyandırdı.

Yıldırımlı miniklerden ‘dönüşüm’ farkındalığı 

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) Okul Öncesi Eğitim Sınıfları’nda öğrenim gören öğrenciler tarafından hazırlanan ‘Geleceğim İçin Geri Dönüşüm’ konulu sergi, Barış Manço Kültür Merkezi’nde görücüye çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, israfı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve geri kazanmak için ‘Sıfır Atık Projesi’ doğrultusunda, Yıldırım Kaymakamlığı, Yıldırım Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen sergi törenle açıldı.

Açılışa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile eşi Esen Yılmaz, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanvekili Yunus Emre Kandemiroğlu, AK Parti Yıldırım İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Arıcı, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak, meclis üyeleri, muhtarlar, veliler katıldı. 

NEŞELİ YILDIRIM…

Yıldırım’ı, çocukların yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir haline getirmek adına ‘Neşeli Yıldırım’ sloganıyla miniklere yönelik projeler üreteceklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “İsrafı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanmak için ‘Sıfır Atık Projesi’ ile benzer nitelikte düzenlenen sergide, yavrularımızın yaptığı çalışmalar takdire şayan.

Sevgili çocuklar, bu vatan sizin için, bu bayrak sizin için, tüm çalışmalarımız sizler için. Biz de çocuklarımıza bir söz verdik. İlçemizi, ‘Neşeli Yıldırım’ kılıyoruz. Evlatlarımızın donanımlı ve eğitimli bireyler olarak yetişmesi adına gayret gösterirken, onların mutlu bir çocukluk geçirmeleri adına üzerimize düşeni yapıyoruz.

Geleceğimizi temsil eden çocuklarımızı, tarihimizden aldığımız güçle milletimizin yarınlarına ışık tutacak, değerleriyle, inançlarıyla, kültürleriyle yetiştiriyoruz. Sergide emeği geçen çocuklarımızı, öğretmenlerimizi ve YIL-MEK ekibimizi tebrik ediyorum” dedi.

“ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZ”…

Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı da, “Çocuklar bizim geleceğimiz, yarınlarımız, çok özel varlıklarımız. Bizler çocuklarımızı geleceğe ne kadar iyi hazırlarsak, güzel vatanımız da o kadar değerli ve kalkınmış olacaktır. Bu yüzden çocuklarımızın eğitimine son derece önem veriyoruz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X