yoga yapan 30 kişi gözaltında

Kadın ve erkeklerin birlikte spor yapmasının yasak olduğu İran’da özel bir yoga eğitimine katılan 30 kişi, ders sırasında gözaltına alındı.

yoga yapan 30 kişi gözaltında

Tasnim Haber Ajansı’na göre, ülkenin kuzeyindeki Gorgan şehrinde bir evde, kadın ve erkeklerin birlikte katıldığı yoga dersine yapılan operasyonda 30 kişi, eğitmen de dahil olmak üzere gözaltına alındı. Güvenlik güçleri, yoga eğitiminin verildiği evi bir süredir takip ediyordu.

İslam Devrimi Mahkemesi şef yardımcısı Mesud Süleymani, eğitmenin yoga dersi için lisansının bulunmadığını ve etkinliğin duyurusunu Instagram hesabından yaptığını söyledi. Süleymani, ”Etkinliğe katılanlar uygun olmayan kıyafetler giyiyordu ve yakışıksız hareketler sergiliyordu” dedi. Süleymani, kıyafetlere ve davranışlara dair detaylı bilgi ise vermedi.

‘UYUMLU VÜCUT SALLAMAK İSLAMLA BAĞDAŞMIYOR…’

Bu arada, İran’da kadın ve erkeklerin birlikte spor yapması yasak. 2017’de de İran spor yetkilileri zumbayı ve ‘uyum içinde yapılan hareketlerle vücut sallama eğitimlerini’ yasaklamıştı.

O dönem İran’daki ‘Herkes İçin Spor Federasyonu’ Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bir mektup yazarak, zumba dahil bu tip etkinliklerin ‘İslam ideolojisiyle uyuşmadığı’ gerekçesiyle yasaklanmasını talep etmişti. Son birkaç yıldır İranlılar, yoga yapmak için bir araya geliyor ve sosyal medyada da reklamını yapıyor. Ancak bunlar, yetkililer tarafından tepkiyle karşılanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X