Yoğun kar yağışından dolayı göçük altında kaldılar

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Unçukuru Mahallesinde yoğun kar yağışı sebebiyle çöken ahrırın altında kalan 200’e yakın koyun canlı kurtarılırken 7 tane koyun ise telef oldu.

Yoğun kar yağışından dolayı göçük altında kaldılar

Olay, saat 17 sıralarında merkez Nilüfer ilçesine bağlı Unçukuru Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Hayrettin A.’ya ait olan koyun ve kuzuların bulunduğu ahır yoğun kar sebebiyle çöktü. Hayrettin A.’nın haber vermesi ile olay yerin gelen köydeki vatandaşlar yardım etmek istedi. Ama yapılan tüm müdahalelere rağmen çöken ahırın içerisine ulaşılamadı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) kısa bir süre sonra olay yerine vardı. Yoğun kar yağışı ve tipin altında zorlukla çalışan ekipler, yaptıkları çalışmanın ardından çöken ahırın altından yaklaşık 200 adet koyun ve kuzuyu canlı olarak kurtardı. Çatının altında kalan koyunlardan ise sadece 7 tanesi telef oldu.

 

Yıkılan ahırdan kurtarılan koyunlardan birin kucağına alıp seven kurtarma ekibin soğuk havaya rağmen sıcak kanlılığı dikkatlerden kaçmadı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X