Yoğurdun raf ömrü 3 ay uzadı

TÜBİTAK Anadolu’nun tüm köylerinden örnekler toplayarak yeni bir yoğurt üretti. Çalışmalar sonucunda raf ömrü 3 aya çıkan yoğurt gemi ve fırkateynlerde sivil ve askeri ihtiyaçlar için de kullanılabilecek.

Yoğurdun raf ömrü 3 ay uzadı

TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü tarafından geliştirilen ve Dr. Mehlika Borçaklı’nın üzerinde çalıştığı ‘Uzun Ömürlü Yoğurt’ projesi başarıyla sonuçlandı.Böylece yoğurdun raf ömrü en az üç ay uzadı. Yoğurdun üretimi, Anadolu’nun geleneksel yoğurtlarından izole edilmiş, tanımlanmış, karakterize edilmiş kültürlerden seçilmiş bakterilerle sağlandı. Piyasada üretilen yoğurtlarda kullanılan bakteri kültürlerinin çoğunluğu genetik değişikliğe uğratılarak sadece bir kez yoğurt yapımında kullanılacak şekilde hazırlanırken, buluş konusu kültürlerde genetik değişiklik uygulanmadı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuyla ilgili açıklamasında, ‘’Bu yoğurdun en büyük farkı; genetiğiyle oynanmamış ve tamamen doğal olması” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X