Yol kenarına 400 ağaç dikildi

Bursa Büyükşehir ve Orhangazi belediyeleri, kötü görünüme sahip olan yol kenarlarında başlattığı çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmalarını tamamladı. Çalışma çerçevesinde 400 ağaç dikildi.

Yol kenarına 400 ağaç dikildi

Orhangazi Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince başlatılan orta refüj düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Daha önce son derece kötü bir görünüme sahip olan ve birçok bitkinin kuruduğu, çalıların da kaldırıldığı orta refüjde alt yapı tamamlandı. Otomatik sulama sisteminin kurulduğu orta refüjde yeniden ağaçlandırma çalışmaları da tamamlanma aşamasına geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Orhangazi girişinden başlayıp, Yalova istikametine doğru çıkış noktasına kadar olan yaklaşık 1 kilometrelik bölümde orta refüje 400 adet ağaç dikimi gerçekleştirildiğini açıkladılar. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, akasya, ıhlamur ve akçaağaç dikimi işleminde sona gelindiğini belirterek, orta refüjde önümüzdeki hafta çimlendirme çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Ardından ise ana yol üzerindeki 3 noktada bulunan kavşaklarda ise aydınlatma ve palmiye ağaç dikimi yapılacağını ifade ettiler. Öte yandan, orta refüjdeki çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı kaydedildi. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, orta refüj çalışmalarının tamamlanması ile şehrin imajının bambaşka bir hal alacağını belirterek, “Bu çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesi ekiplerimize teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X