‘Yol verme’ cinayetinde istenen ceza belli oldu

Bursa’da trans birey D.Y.’nin (49), trafikte ‘yol verme’ yüzünden tartıştığı Can Görkem Bayraktar’ı (20) bıçaklayarak, öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılandığı dava karara kaldı.

‘Yol verme’ cinayetinde istenen ceza belli oldu

Savcının müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istediği D.Y.’nin avukatı, müvekkilinin cinayeti meşru müdafaa altında işlediğini savunarak, tahliye talebinde bulundu.

DHA’nın haberine göre, Osmangazi ilçesinde geçen yıl 23 Nisan’da meydana gelen olayda, trans birey D.Y., trafikte Can Görkem Bayraktar ile ‘yol verme’ meselesi yüzünden tartıştı. D.Y., tartışmanın ardından yoluna devam edip Çekirge Caddesi’ndeki evine geldi. İddiaya göre, D.Y., kendisini takip eden Bayraktar ile evinin önünde kavga etti. Kavga sırasında sopa ile eline vurup, yere düşürdüğü bıçağı alarak, Bayraktar’ı yaraladı. Hastaneye kaldırılan Can Görkem Bayraktar yaşamını yitirirken, 12 yıl önce de İzmir’de sevgilisini öldürdüğü belirlenen D.Y. tutuklandı.

SAVCI MÜEBBET, AVUKATI TAHLİYE İSTEDİ

Hakkında Bursa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan D.Y.’nin karar aşamasına gelen davasında Cumhuriyet savcısı mütalaa verdi.  Duruşmaya sanık avukatı ve öldürülen Can Görkem’in babası Tuncay Bayraktar ile avukatı katıldı. Cumhuriyet savcısı, toplanan deliller sonucunda sanık hakkında müebbet hapis cezası verilmesini talep etti. D.Y.’nin avukatı ise, müvekilinin suçu meşru müdafa içinde işlediğini savunarak, tahliyesini talep etti. Ayrıca savunma için süre istedi. Mahkeme, D.Y.’nin tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın karar için Şubat ayına ertelenmesine karar verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X