YOSAB’ın enerji hatları yeraltına alınıyor

Yenişehir 100. Yıl Mahallesi’nde yapım çalışmaları son aşamaya gelen yeni Devlet Hastanesi binasının da bulunduğu bölgedeki elektrik hatları yeraltına alınıyor. 

YOSAB’ın enerji hatları yeraltına alınıyor

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi’ne (YOSAB) giden enerji nakil hatlarının yeraltına alınmasıyla bölgedeki enerji naklinin daha sağlıklı bir duruma geleceğini belirtti. Bölgedeki 27 direğin taşıdığı toplam bin 300 metre uzunluğundaki enerji nakil hattının yeraltına alınmasıyla öncelikle YOSAB’a daha güvenli bir yoldan enerji aktarılmış olacağını anlatan Çelik, ‘Bunun yanında bölgede yapımı son aşamaya gelen yeni Devlet Hastanesi çevresindeki olası tehlikeler de bertaraf edilmiş olacak’ dedi.

Yeraltına alınan enerji nakil hatlarının 13 yıl önce çekildiğini ifade eden Belediye Başkanı Süleyman Çelik, çalışmaların 1 ayda tamamlanmasının planlandığını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X