‘YPG ile Şam anlaştı’

Suriye yönetimi ile YPG’nin Afrin için anlaştığı öne sürüldü. Rusya’nın resmi RİA haber ajansı, Esad ile PYD arasında varılan anlaşma uyarınca, Suriye ordusunun önümüzdeki günlerde Afrin’e gireceklerini iddia etti.

‘YPG ile Şam anlaştı’

Türkiye’nin Afrin harekatı sürerken, bölgedeki Kürt güçleri ile Suriye yönetiminin anlaştığı öne sürüldü. 
İddiaya göre, YPG ve Şam’ın, ‘Türkiye ordusu ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) saldırılarına karşı koymak için Afrin’e Suriye ordusu birliklerinin gönderilmesi’ yönünde anlaştığı iddia edildi.

Haberi Suriye’deki durum hakkında bilgi sahibi kaynaklara dayandıran RİA, “Suriye yönetimiyle PYD arasında yapılan görüşmeler anlaşmaya varılmasıyla sonuçlandı. Afrin bölgesinin Türkiye sınırına kadar olan toprakları Şam kuvvetleri denetimine teslim edilecek. Suriye ordu birliklerinin Afrin bölgesi denetimini teslim alma süreci önümüzdeki günlerde başlayacak” dendi.

BİR İDDİA DA ARAP MEDYASINDAN

Lübnan’da Arapça yayın yapan ve Esad yönetimine yakınlığıyla bilinen Mayadeen televizyonu da benzer bir iddiayı gündeme taşıdı. Habere göre Kürt güçleri ve Şam’ın Suriye ordusunun Afrin’e girmesi konusunda anlaşmaya vardı. Haberde, kararın ‘Afrin’in korunması ve TSK ile beraberindeki güçlerin saldırılarına karşı koyulması’ amacıyla alındığı belirtildi.

ŞAM: SİLAHLARI BIRAKIN

Russia Today (RT) tv kanalının Arapça servisine konuşan bir kaynak ise Kürtlerin, TSK’ya karşı Şam’dan destek istediğini ancak Şam’ın öne sürdüğü ön koşula uymak istememesi nedeniyle anlaşmaya ulaşılamadığını bildirdi. Kaynak “YPG, silahlarını Şam’a teslim etme koşulunu reddetti, bu nedenle görüşmeler anlaşmaya ulaşılamadan sonra erdi” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon yetkilileri ise konu ile ilgili bilgi sahibi olmadıklarını belirttiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X