Yumurta üreticisi zorda

Yumurta üreticileri, önemli pazarlardan Irak’a ihracatın durmasıyla sıkıntıya girdi. Maliyeti 35-36 kuruş olan yumurtayı 22-23 kuruşa satmak durumunda kalan üretici, Ticaret Bakanlığı’nın soruna çare bulmasını istiyor.

Yumurta üreticisi zorda

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Derya Pala şunları kaydetti: ”Irak’ın Mayıs ayının başından beri yumurta ithalatını durdurması nedeni ile sektörümüz zor günler yaşıyor. Üretimimizin yaklaşık yüzde 30’unu ihraç ediyoruz ki bu bizim üretim fazlamız, bu ihracatın da yüzde 85’ini Irak’a yapıyoruz.

İhracatın durmasıyla iç piyasada oluşan fazlalık arz-talep dengesine göre oluşan yumurta fiyatının hızla düşmesine sebep oldu. Üretici son haftalarda maliyeti 35-36 kuruş olan yumurtasını 22-23 kuruşa satmak zorunda kalıyor. Bu sürecin uzun sürmesi halinde, üretimin sürdürülmesi imkânsız hale gelecek. Beklentimiz Ticaret Bakanlığının Irak Hükümeti nezdinde girişimde bulunarak, ticaretin yeniden başlamasını sağlamasıdır.”
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X