Yunanistan açıklarında seyreden feribotta yangın çıktı

Yunanistan’dan İtalya’ya giden ve içinde 53 Türk yolcunun da olduğu feribotta yangın çıktı. Şu ana kadar 161 kişinin kurtarıldığı belirtilirken 1 kişinin hayatını kaybettiği haberi geldi.

Yunanistan açıklarında seyreden feribotta yangın çıktı

İtalya’nın Ravenna Limanı yakınlarında kaza yapan Türk gemisi battı. 11 kişilik mürettebattan 5’i kurtarılırken, 2 kişinin cesedine ulaşıldı. 4 kişi ise kayıp.

 

Yunanistan’dan İtalya’ya 478 yolcusuyla sefer yapan feribotta, Korfu Adası yakınlarında yangın çıktı.

Araba güvertesinde başlayan yangının ardından ‘Norman Atlantic’ adlı feribotun tahliye edilmesi talimatı verildi.

Yunan yetkililer, yakınlarda bulunan gemilerden, feribotta bulunan yolcuları almalarını istedi.

Hava şartları nedeniyle söndürme ve kurtarma çalışmaları güçlükle yürütülürken, ilk can kaybı haberi de geldi.

İtalyan ve Yunan makamlarınca da doğrulanan habere göre, garajın çıkış kapısına sıkışan Yunan uyruklu bir kişi hayatını kaybetti.

 

Kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 161 yolcunun kurtarıldığı belirtildi.

 

Feribotta bulunan 53 Türk’ten ikisinin de kurtarılanlar arasında olduğu öğrenildi.

‘EN KARMAŞIK OPERASYON’

 

Varvitsiotis, ‘bunun en karmaşık kurtarma operasyonlarında biri olacağını’ belirtti. İtalya ve Arnavutluk’un da kurtarma çalışmalarına destek verdiği kaydediliyor.

 

Cep telefonlarıyla Yunan televizyonlarına bağlanan yolcular yardım istedi.

 

İTALYA’DAN KURTARMA GEMİSİ YOLA ÇIKTI

Patra Limanı’ndan dün akşam saatlerinde İtalya’ya hareket eden Norman Atlantic adlı feribotta çıkan yangın sonucunda tahliye işlemleri devam ederken, İtalya’dan bir kurtarma gemisinin feribotu kıyıya yanaştırmak için yola çıktığı kaydedildi.

 

Yunanistan’ın Korfu Adası’nın 45 mil açıklarında demirleyen feribotun, nereye yanaştırılacağı henüz netlik kazanmazken, feribotun Yunanistan, İtalya ya da Arnavutluk limanlarından birine götürüleceği bildirildi.

 

ULAŞTIRMA BAKANI’DAN AÇIKLAMA

Bu arada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Başkonsolosluğumuzdan aldığımız bilgiye göre, şu anda 53 Türk yolcusu olduğu ifade ediliyor. Bununla ilgili gerekli takip işlemini yürütüyoruz. Yunanistan’da da bununla ilgili bir kriz masası oluşturulmuş durumda. Bakanlık olarak çalışmaları yakinen takip ediyoruz” dedi.

 

Yunan medyasına yansıyan haberlerde, gemide 54 Türk vatandaşının yanı sıra çok sayıda İtalyan, Alman, Yunan, Rus, Arnavutluk, Malta, Fransız ve Mısır vatandaşı bulunduğu belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X