Yunanistan alev alev

Yunanistan’da ‘Albaylar Cuntası’ karşıtı öğrenci  ayaklanmalarının yıl dönümünde çıkan olaylarda 8 kişi gözaltına alındı, çok  sayıda kişi hafif yaralandı.

Yunanistan alev alev

Başkent Atina’da sendikalar, sol gruplar ve çeşitli öğrenci  derneklerinin yanı sıra siyasi parti mensuplarından oluşan 10 binden fazla kişi,  ’17 Kasım Öğrenci Direnişi’nin’ sembolü Atina Teknik Üniversitesinden  (Politehnio), ABD’nin Atina Büyükelçiliğine yürüdü.Gösteri sırasında bir grup, Amerikan bayrağı yaktı.ABD karşıtı sloganların atıldığı, ırkçılık, faşizm ve kemer sıkma  önlemlerine karşı pankartların taşındığı geleneksel yürüyüş, olaysız sona erdi.

Ancak yürüyüş sonrasında Teknik Üniversite çevresindeki sokaklar  ve Eksarhia semtinde kendilerini ‘anarşist’ olarak tanımlayan yüzlerce gösterici  ile polis arasında arbede yaşandı. Saatlerce süren olaylarda göstericiler, çöp tenekeleri ve lastiklerle  kurdukları bariyerlerin arkasından molotof kokteyli, havai fişek ve taş atarken,  polis de göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla karşılık verdi. Polis, ayrıca bahçe demirlerini keserek üniversite binasının içine  girmeye çalışan göstericilere tazyikli su ile müdahale etti. Saatlerce devam eden olaylarda  8 kişi gözaltına alındı. Selanik ile Patras’taki  yürüyüşlerin ardından çıkan olaylara çevik kuvvet ekipleri müdahalede bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X