Yunanistan Olimpiyat Elemelerini Kaptı

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası klasman maçlarında Yunanistan, Letonya’yı 97-90 mağlup ederek 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri’nde oynamaya hak kazandı.

Yunanistan Olimpiyat Elemelerini Kaptı

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası klasman maçlarında Yunanistan, Letonya’yı 97-90 mağlup ederek 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri’nde oynamaya hak kazandı. EuroBasket 2015’te çeyrek finalde İspanya’ya elenen Yunanistan ile Fransa’ya elenen Letonya, Olimpiyat elemelerine katılacak takımların belirlendiği maçta karşılaştılar. Maça hızlı başlayan Letonya’ya ilk periyodu 24-17 bitirdi. İkinci periyotta toparlanan Yunanistan, farkı eritmesine rağmen son dakikalara doğru kontrolü Letonya’ya kaptırınca devreye 44-37 geride girdi. Letonya üçüncü periyoda da hızlı başladı ve fark bir ara 17 sayıya çıktı. Daha sonra toparlanan Yunanistan farkı azaltsa da 61-60 geride kapattı. Son periyoda iyi giren Yunanistan, sonuna kadar üstün götürdü ve sahadan galip ayrılıp 2016 Rio Olimpiyatları’nda Eleme oynamaya hak kazandı. Yunanistan’da Bouruoisis 20, Spanoulis 16 sayı ile oynarken Letonya’da da Janicenoks 22 sayı ile mücadele etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X