Yunanistan Troyka’nın hazırlık çalışmasını onayladı

Yunanistan, 16 Şubat’taki Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısı öncesinde “Troyka” olarak adlandırılan AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF tarafından hazırlık çalışması yapılmasını onayladı.

Yunanistan Troyka’nın hazırlık çalışmasını onayladı

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, katıldığı ilk AB zirvesinin ardından basına yaptığı açıklamada, “Teknik ekipler pazartesi toplanacak Euro Grubu öncesinde zemin hazırlığı için çalışacak” dedi.

Çipras, “Eğer pazartesi teknik anlaşma sağlanırsa bu siyasi anlaşma olacağı anlamına da geliyor” ifadesini kullandı.

Çipras, “Çoğu kişi Yunanistan’ın izole edildiğini söyledi. AB zirvesinde böyle bir şey hissetmedim” diye konuştu.

Zirve esnasında Çipras’la ikili görüşme yapan Euro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem da Atina’nın bu adımını doğrulayarak, “16 Şubat’taki Euro Grubu müzakerelerini kolaylaştırmak için mevcut program ve Yunan hükümetinin planları arasında ortak zemin üzerinde teknik değerlendirme çalışmasını başlatmaları konusunda kurumlara talepte bulunacaklarını” açıkladı.

Dijsselbloem’un Siriza önderliğindeki yeni Yunan hükümetinin tepkisini çeken “Troyka” yerine “kurumlar” ifadesini kullanması dikkati çekti.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Yunanistan konusunda endişeli olduğunu ve 16 Şubat’taki Euro Bölgesi toplantısı öncesinde yapılması gereken çok şey bulunduğunu vurguladı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise Çipras’ın zirvede ana başlıklar halinde neler yapmayı planladığını anlattığını ve kullanılan kredileri geri ödeyeceğini vurguladığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X