Yunanistan’da ilk kadın cumhurbaşkanı

Yunanistan tarihinin ilk kadın Cumhurbaşkanı, Danıştay Başkanı olarak görev yapan Ekaterini Sakellaropulu oldu.

Yunanistan’da ilk kadın cumhurbaşkanı

Dün 300 vekilli Yunan Parlamentosu’nda yapılan oylamada 261 oy alan Sakellaropulu resman Yunanistan’ın yeni Cumhurbaşkanı oldu.
Sakellaropulu’nun ilk turdan Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için oyların üçte ikisini (200) alması gerekiyordu. 33 milletvekilinin “çekimser” oy kullandığı oylamaya altı milletvekili ise farklı nedenlerden dolayı katılamadı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis tarafından aday gösterilen Sakellaropulu’yu iktidardaki Yeni Demokrasi (ND) Partisi’nin yanı sıra daha önce Danıştay Başkanlığı’na atayan Aleksis Çipras’ın SYRIZA Partisi ile KİNAL Partisi milletvekilleri de destekledi.

Batı Trakya’da bulunan İskeçe (Xanthi) iline bağlı Stavrupoli (Yeniköy) bölgesinden olan 1956 doğumlu Yunan yargıç, 2018 yılı Ekim ayından bu yana Danıştay Başkanı olarak görev yapıyordu.

Sakellaropulu göreve, halihazırda Cumhurbaşkanı olan Prokopis Pavlopulos’un görev süresinin dolacağı 13 Mart 2020 tarihinden sonra başlayacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X