Yüzde 10 indirim daha 

Büyükşehir Belediyesi, suya üçüncü kez yüzde 10 oranında indirim yaptı. Karar, Büyükşehir Belediye Meclis’nde oy birliği ile kabul edilirken, indirim 1 Şubat tarihinden itibaren geçerli olacak. 

Yüzde 10 indirim daha 

DERYA DEMİR

Büyükşehir Belediyesi’nin ocak ayı meclis toplantısının üçüncü oturumunda, suya 3’ncü kez yüzde 10’luk indirim yapıldı. Madde oy birliği ile kabul edilirken, indirim 1 Şubat tarihinden itibaren geçerli olacak. İndirim ile ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Daha önce ocak ve ekim aylarında suya indirim yapmıştık. Ancak TEFE-TÜFE oranlarından suya artış geldiği için vatandaşlarımız bunu hissedememiş olabilir.

Bu nedenle su fiyatlarının yeniden indirilmesi ile ilgili karar aldık. Hayırlı uğurlu olsun. Bu indirimle vatandaşları bir nebze de olsa rahatlatmış olduk” diye konuştu. Öte yandan Aktaş’ın teklifiyle, su tüketimlerinde 10 metreküp olan alt barem, 12 metreküpe çıkarıldı. 

KATI ATIK BEDELLERİ BELİRLENDİ…

Oturumda, faturalardaki evsel katı atık tarifeleri ile ilgili de rapor da görüşüldü. Rapora göre; faturalara katı atık bedeli olarak Osmangazi’deki meskenlerde 18, küçük işletmelerde 35, orta işletmelerde 600 ve büyük işletmelerde 5 bin lira yansıyacak.

Yıldırım’da ise meskenlerde 15, küçük işletmelerde 28, orta işletmelerde 50, büyük işletmelerde 100 olarak belirlenen bedel, Nilüfer’de ise meskenlerde 14.66, küçük işletmelerde 34.29, orta işletmelerde 690, büyük işletmelerde ise 3 bin 950 lira olarak faturalara yansıyacak. 17 ilçeden gelen rapor oy birliği ile kabul edildi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X