Yüzde 100’e yaklaştı! ‘Herkes bir an önce kararını verip rezervasyon yaptırmalı’

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkması, Kapadokya bölgesini tercih edecek misafirlerin rezervasyon yoğunluğuna yol açtı.

Yüzde 100’e yaklaştı! ‘Herkes bir an önce kararını verip rezervasyon yaptırmalı’

Türkiye’nin doğa, tarih ve kültür turizminde önemli bir yer tutan  Kapadokya’da, bu yıl turizm sezonu oldukça bereketli geçiyor. Peribacaları, doğal  kaya oluşumlarıyla kaplı vadileri, kayadan oyma tarihi manastırları, butik  otelleri ve sıcak hava balon turuyla ünlü bölgenin eşsiz güzelliklerini görmek  için gelen turistler bölgede yoğunluk oluşturuyor.

Yabancı turistlerin gözdesi olan bölgede, 9 güne çıkan Ramazan Bayramı  tatili nedeniyle yerli turistlerin talebinde de artış yaşandı. Bölgedeki  konaklama tesislerinde bayram tatili nedeniyle yer bulmakta sıkıntı yaşanmaya  başlandı.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, yıl başından itibaren turistlerin yoğun ilgisiyle  karşılaşılan bölgede, ziyaretçi sayısı bakımından bu yıl yeni bir rekor  kırılmasının beklendiğini, hareketlilik yaşanan bölgedeki konaklama tesislerinin  yüzde 90 dolulukla hizmet sunduğunu belirtti.

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla Kapadokya’ya gelmek  isteyen yerli konukların yer bulmakta sorun yaşayabileceklerini dile getiren  Durmaz, az sayıda kalan konaklama rezervasyonu için acele edilmesi gerektiğini  söyledi.

Durmaz, “Kapadokya’da erken rezervasyon dönemi bitti. Acil rezervasyon  dönemi başladı. Çünkü doluluk oranı yüzde 100’e yaklaştı. Bayram tatilini de  kapsayan haziran ayında Uzakdoğulu ve Rus turistler de bölgeyi tercih edecektir.  Bu nedenle 9 günlük tatil süresince yoğunluk yaşanacak.” dedi.

GEÇEN YIL REKOR KIRILDI  

Geçen yıl 2 milyon 949 bin 542 turist ağırlanarak rekor kırılan  bölgenin, 2019 yılında daha fazla talep gördüğünü kaydeden Durmaz, yılın ilk üç  aylık döneminde ziyaretçi sayısının ve yaşanan yoğunluğun bunun göstergesi  olduğunu ifade etti.

Durmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

  “Kapadokya bölgesinde, geçen yıla kıyasla yüzde 50 turist artışı var.  Bölgedeki oteller yüzde 90 doluluk oranıyla hizmet verdi. Bayram tatilinin  olacağı haziran ayındaki hava şartlarından dolayı insanlarımız deniz imkanını  kullanabilirlerse daha rahat tatil süreci yaşanmış olabilir. Bölgedeki yoğunluğu  kaldırmak için yeni konaklama tesislerinin yapımlarına başlandı. Bu sezon için  yetişmesi mümkün değil, bu yüzden bu yılın Kapadokya’da dolu dolu geçeceği kesin  görülüyor.”

Bölgedeki bir otelin genel koordinatörü Nazif Demir de Kapadokya’nın  12 ay boyunca doluluk yaşanan bir turizm merkezi haline geldiğine dikkati çekti.

Bu sezon Kapadokya’nın altın yıllarından birini yaşadığını dile  getiren Demir, “Doluluk oranı üst seviyelerde. Konaklama tesisleri neredeyse her  gün dolu. 9 günlük tatil süreci için tatilciler bir an önce kararını verip  hızlıca rezervasyonunu yaptırmalı. Bayram tatili, Karadeniz, doğu bölgeleri ve  sahillere hareket getirecektir.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X