‘Zamansız’ yaşayalım

Norveç’in kuzeyinde yer alan Sommaroy halkı, yaşamlarında saat kullanımını ve saat ayarlı planlamayı bırakıp ‘zamanı kaldırmak’ istiyor. 

‘Zamansız’ yaşayalım

Norveç’in kuzeyinde bulunan Sommaroy adası için ‘zamanı kaldırma’ önerisi getirildi.

Buna göre, bu karar uygulandığı takdirde adada hiçbir şey zamana göre planlanmayacak. Bu da ada yaşantısında bir daha saat kullanılmaması anlamına geliyor. 

‘7/24 ESNEKLİK’

Sommaroy’da bu öneriyi ortaya atan isimlerden Kjell Ove Hveding, NRK televizyonuna yaptığı açıklamada, önerdiği bu sistemin ‘sınırların dışında düşünmek’ olduğunu belirtti.Sommaroy, ‘Dünyanın her yerinde insanlar stres ve depresyonla boğuşuyor. Bu durumun ortaya çıkmasında ise saatler büyük bir rol oynuyor. Zamanın olmadığı bir sistemle herkes hayatlarını tam anlamıyla yaşayabilecek. Amacımız 7/24 zaman esnekliği sağlamak. Gece 4’te çimleri mi biçmek istiyorsunuz, yapın gitsin’dedi.

Yaklaşık 300 kişilik ada nüfusu ise, düzenledikleri bir halk toplantısının ardından dünyanın ilk ‘zamansız’ bölgesini oluşturmak üzere yetkililere bir çağrı hazırladı.

‘HAZIRLIKLAR BAŞLADI’

Öneriyi Norveç’in tek parlamentolu ulusal meclisi olan Storting’e götürmeyi planladıklarını söyleyen karar savunucuları, ‘zamansız yaşam’ için hazırlıklara şimdiden başlamış durumda. 

Zamansız yaşamı savunanlar, bu kararın uygulanması halinde adanın bir ‘yeryüzü cennetine’ dönüşeceğini belirttiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X