Zengin krallığın yoksullar ordusu

Dünyanın 5’inci büyük ekonomisi İngiltere’de, yaklaşık 8 yıldır devam eden kemer sıkma politikaları nedeniyle yoksulluk sınırının altında yaşayanların sayısı her geçen yıl artıyor.

Zengin krallığın yoksullar ordusu

Başkent Londra’da milyon sterlinlik evlerin bulunduğu, lüks restoran ve barların sıralandığı ışıklı ve görkemli caddelerin ardında, görmezden gelinen ‘yoksullar ordusuna’ her geçen yıl yenileri ekleniyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) verilerine göre, yaklaşık 2,94 trilyon dolarlık milli geliri ile dünyanın 5’inci büyük ekonomisi olan İngiltere’de, 2008 yılındaki finans krizinin faturası, 2010 yılında iktidara gelen Muhafazakar Parti’nin uyguladığı kemer sıkma politikaları ile halkın orta ve alt gelir grubuna kesildi.

Ülkede etkileri bugün de hissedilen kemer sıkma politikaları sonucu sokaklarda geceleyen çok sayıda evsiz, açlık sınırının altında yaşayan aileler ve gıda bankalarına muhtaç milyonlarca çaresiz insan bulunuyor. 

NÜFUSUN YÜZDE 12’Sİ

Sosyal Ölçütler Komisyonu’nun (SMC) verilerinden derlenen bilgilere göre, nüfusun yaklaşık 66 milyon olduğu İngiltere’de, toplam 14,2 milyon insan yoksulluk sınırının altında yaşıyor. İngiltere nüfusunun yüzde 12’si dönemsel değil, ‘sürekli bir yoksulluk’ içerisinde hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Merkezi Londra’da bulunan Çocuk Yoksulluğu Eylem Grubu (CPAG) verilerine göre de, ülkede 2017 sonu itibarıyla 4,1 milyon çocuk yoksulluk içerisinde yaşıyor. İngiltere’de 30 kişilik bir sınıfta 9 öğrenci yeterli şekilde beslenemiyor.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X