Zeytin Dalı Harekatı şehitlerine son görev

Zeytin Dalı Harekatı’nda yaralanan ve hastanede şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Kaya ve harekatta şehit olan Piyade Teğmen Ahmet Aktepe son yolculuklarına uğurlandı.

Zeytin Dalı Harekatı şehitlerine son görev

Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Şahin Kaya’nın cenazesi , Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Kaya’nın askeri uçakla Hatay’dan Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na getirilen naaşı, cenaze nakil aracıyla Fatih mahallesindeki babaevine götürüldü. Yakınlarından ve vatandaşlardan helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi ilçedeki Kurşunlu Camisi’ne getirildi.

İkindi vakti düzenlenen törene, şehidin ailesi ve yakınları, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, öteki ilgiliyer, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Erdoğan şehidin babasını arayarak başsağlığı diledi

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit Piyade Uzman Onbaşı Şahin Kaya’nın babası Ramazan Kaya’yı telefonla arayarak, başsağlığı diledi.

Törenin ardından şehidin naaşı Gülşehir Asri Mezarlığı’na defnedildi.

Şehit teğmeni binlerce kişi uğurladı

Harekatta şehit olan Piyade Teğmen Ahmet Aktepe’yi memleketi Erzurum’da binlerce kişi uğurladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda, Kuri Tepe bölgesinde PYD-YPG/PKK/KCK ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Piyade Teğmen Aktepe’nin (32) cenazesi, Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi morgundan yakınları ve askeri tören mangasınca alınarak konvoy eşliğinde kent merkezindeki Narmanlı Camisi’ne getirildi.

Törende, İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula katılımcılardan helallik alınmasının ardından cenaze namazını kıldırdı.

Ardından askeri tören mangası ve vatandaşlarca katafalktan alınan şehit Teğmen Ahmet Aktepe’nin naaşı, top arabasına konuldu, bu sırada vatandaşlar “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ve “Ya Allah bismillah, Allahuekber” sloganları attı.

Bir süre top arabasıyla taşınan şehit Aktepe’nin cenazesi daha sonra askerlerce cenaze nakil aracına alındı.

Şehit Teğmen’in naaşı, son yolculuğuna uğurlanmak üzere doğum yeri olan Tortum ilçesi Şenyurt Mahallesi’ne götürüldü.

Tortum ilçesi Şenyurt Mahallesi’ne götürülen şehidin naaşını taşıyan cenaze nakil aracı, mahalle girişinde çok sayıda vatandaş tarafından “Ne mutlu Türk’üm diyene” ve “Şehidim hakkını helal et” şeklindeki sloganlarla karşılandı.

Tekbirler eşliğinde mahalledeki Şenyurt Mezarlığı’na götürülen şehit teğmenin cenazesi burada okunan dualarla toprağa verildi.

Şehide saygı atışının yapılmasının ardından Ahmet Aktepe’nin tabutuna sarılı Türk bayrağı yetkililerce şehidin eşi Işıl Aktepe’ye verildi.

Mahalle mezarlığında törene katılan gençler tarafından da dev Türk bayrağı açıldı.

Şehit yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı defin merasiminde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, askeri erkan ve binlerce vatandaş da hazır bulundu.

Bakan Arslan, şehit ailesini yalnız bırakmadı

Bakan Arslan ve protokoldekiler, şehit ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi. Arslan ve beraberindekiler camideki tören sonrası şehidin defnedileceği ilçeye hareket etti.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, TSK, Mehmetçik Vakfı, siyasi partiler ve şehidin harekata katılan silah arkadaşları tarafından çelenk gönderildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X