Zeytin Festivali’nde hazırlıklar başladı

Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi ve Gemlik Kent Konseyi’nin sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte organize ettiği ve bu yıl dördüncüsü yapılacak olan Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali için hazırlıklar başladı. 

Zeytin Festivali’nde hazırlıklar başladı

CEMAL KIRGIZ

7-8-9 Eylül tarihlerinde yapılması planlanan festival ile ilgili düzenlenen toplantıya Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Paşa Ağdemir, Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır, Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Beki, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri ve zeytin üreticileri katıldı.

Toplantıda festival programıyla ilgili değerlendirmeler yapıldı. “Zeytinin Başkenti Gemlik” temalı festivalin bu yıl 7 Eylül Cuma günü başlayacağı açıklandı. 8 Eylül Cumartesi ve 9 Eylül Pazar gününü de kapsayacak olan festival programında resim sergisi, şenlik yürüyüşü, halk dansları gösterileri, hasat bahçesinde kahvaltı, zeytin yarışması, tekne gezisi, konser ve zeytin şöleni gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.  

Zeytin festivalinin, Gemlik’in ve Gemlik Zeytini’nin tanıtımının yanı sıra birlik ve beraberliğin pekişmesinin de simgesi olduğunu ifade eden Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, festivalin her geçen yıl çıtasını yükselterek uluslararası düzeyde olması gerektiğini kaydetti. Gemlik Zeytini’nin Çin pazarına da açılması gerektiğini ifade eden Gürbüz Karakuş, “Dünyanın en kaliteli ve en lezzetli sofralık zeytini Gemlik Zeytinidir. En iyi tanıtımı yapmamız gerekir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X