Kapalıçarşı’nın bir çınarı devrildi! Seyfettin Savukduran hayatını kaybetti

Kapalıçarşı’nın sevilen esnafı, dünyaca ünlü halıcı Seyfettin Savukduran yaşamını yitirdi.

Kapalıçarşı’nın bir çınarı devrildi! Seyfettin Savukduran hayatını kaybetti

Çocuk yaşta girdiği Kapalıçarşı’da halıcılığı öğrenen ve 40 yılı aşkın süre halıcılık yapan Seyfettin Savukduran, beynindeki tümör nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu. Savukduran, 6 aydır tedavi gördüğü hastanede 55 yaşında hayatını kaybetti.

Seyfettin Savukduran için dün öğle vakti Esenler Mimar Sinan Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene ailesi, akrabaları ile uzun yıllar esnaflık yaptığı Kapalıçarşı’dan esnaf arkadaşlarının yanı sıra Savukduran’ın yakın arkadaşı sanatçı Mahsun Kırmızıgül de katıldı.

Törende Savukduran’ın eşi Pamela Savukduran taziyeleri kabul etti. Pamela Savukduran, “Çoğu insan onun için burada. Herkes onu çok severdi. Seyfettin çok iyi bir yerde” dedi.

“İSTANBUL’U BANA TANITAN GÜZEL YÜREKLİ BİR İNSANDI”

Savukduran’ı son yolculuğuna uğurlamaya gelenlerden yakın arkadaşı Mahsun Kırmızıgül, “Seyfettin benim askerlik arkadaşımdı. Çok değerli bir insandı. Anne ve babasını çocuk yaşta kaybetmiş. İstanbul’da hiç okumadan 7-8 dil bilen, Kapalıçarşı esnafı tarafından çok tanınan, herkese iyiliği olan bir insandı. Benim de İstanbul’da otelde kaldığım dönemlerde yanıma gelip giden, zaman zaman beni alıp o otelden dışarı çıkaran, İstanbul’u bana tanıtan, iyi bir dost güzel yürekli bir insandı. Dünya iyisi bir insandı” diye konuştu.

Kapalıçarşı'nın bir çınarı devrildi! Seyfettin Savukduran hayatını kaybetti

“KAPALIÇARŞI CAMİASINDAN BİR DAĞ DEVRİLDİ”

Kapalıçarşı’dan esnaf arkadaşları da Savukduran’ın büyük bir kayıp olduğunu ve çok üzgün olduklarını belirtti. Esnaf arkadaşı Mustafa Kabak, “Yetim büyümüş. Hayatın bütün zorluklarını tatmış, tek başına mücadele vermiş, başarılı olmuş, cömert, herkesi seven, merhamet eden iyi bir abimizdi. Onu seviyoruz. Hep kalbimizde olacak. ‘Kapalıçarşı Sultanahmet camiasında bir dağ devrildi’ diyebilirim” derken, Eyüp Uygun ise “Seyfettin abi çok kaliteli bir insandı. Kapalıçarşı’da 5 binin üzerinde dükkan vardır. Seyfettin abi herkesi tanırdı, herkes de onu tanırdı. 8 yaşından beri Kapalıçarşı’daydı. Yardım etmediği kimse yoktur. Herkese de yardım etmiştir. Kimisi onun sayesinde iş sahibi olmuştur, dükkan sahibi olmuştur. Kapalıçarşı’nın bir çınarı devrildi” diye konuştu.

Kapalıçarşı'nın bir çınarı devrildi! Seyfettin Savukduran hayatını kaybetti

“DÜNYACA ÜNLÜ BİLİNEN BİR KİŞİYDİ”

Çarşı esnaflarından Celal Behli de, “Seyfettin abimiz Kapalıçarşı’da ekoldü. Kırk yıldır tanıyordum kendisini. Buraya geldi, kucaklaştık. ‘5 – 6 ay hastanede yatacağım. Hakkınızı helal edin.’ dedi. Herkesten helallik aldı. Yürekli bir insandı. Haksızlığı sevmezdi. Fakir fukaraya yardım eden bir insandı, dürüsttü. Çok kişi ekmek yedi ondan. Çok üzüldük, onu kaybetmenin acısı içerisindeyiz. 5-6 aydır tedavi görüyordu. Eşi ona yardımcı oldu. İyi olacağına inanıyordu ama ömrü bu kadar vefa etti. Burada birkaç mağazası olan bir insandı. 40 senedir buradaydı. Katar prenslerine halı sattı. Onun bizde bir anısı oldu. Katar Prensini tanıyamadık bize geldi önce. İstediği fiyatı vermedik. Daha sonra Seyfettin abinin yanına gitmiş. Dünyaca ünü bilinen bir kişiydi” dedi.

Kapalıçarşı'nın bir çınarı devrildi! Seyfettin Savukduran hayatını kaybetti

Ogün Kızılova da “Seyfettin abi çok iyi bir insandı. Eski bir insandı, esnafın çoğuyla da arası iyiydi. Bu işte üstat bir insandı. Üzüldük, Allah rahmet eylesin. Ben yirmi senedir tanıyorum kendisini. Çok yurt dışına çıkardı. Yurt dışında bağlantıları çoktu, Amerika, Arap ülkeleri olsun, Avrupa olsun devamlı gidip, gelirdi. Bütün lisanlara hakimdi” diye duygularını belirtti.

Savukduran törenin ardından Habipler Yayla Mezarlığı’nda toprağa verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X