Olay Gazetesi Bursa

‘2017 İnegöl’de proje yılı olacak’

İnegöl Belediyesi tarafından 2016 yılı hizmetlerinin değerlendirildiği toplantıda, eğitimden sağlığa, altyapıdan üst yapıya kadar yapılan ve yapılması planlanan projeler masaya yatırıldı.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan yardımcıları, AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin katıldığı toplantıda yapılan çalışmalar ve yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi. Toplantıda belediyenin 22 daire müdürü sunumlarını gerçekleştirdi. Aktaş, “2017 yılında hem belediye olarak hem de ülke olarak temennimiz, daha güzel işler yapmak” dedi.

Belediyedeki 22 daire ve meclis üyelerinin de büyük bir gayret içerisinde olduğunu ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2017 yılının İnegöl için proje yılı olacağını ifade etti. Aktaş, “Zor günler geçiriyoruz. Sınırlarımızda ciddi hesaplar yapılıyor. Dönem dönem bombalarla insanların huzurlarını bozacak çok ciddi hamleler var. Uyanık olmak, dikkatli olmak lazım. Türkiye olarak teröre karşı kenetleniyoruz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile daire müdürleri toplantıda soruları da yanıtladı. Alanyurt eski çöplük alanına sosyal tesis yapılacağını belirten Aktaş, büfelerle ilgili de radikal bir karar alınacağını kaydetti.  Aktaş, kendilerine tanınan yer sınırlarını aşan büfelere kaldırım işgalinden cezai işlem uygulanacağını söyledi. Aktaş, İnegölspor tesislerinin bulunduğu Yeni Devlet Hastanesi’nin arkasındaki alanda ise spor parkı oluşturmak istediklerini söyledi.

ÜNİVERSİTE KONUSUNDA KAMUOYU OLUŞTURAMADIK

Türkiye genelinde geçen yıl 3 ilçede üniversite açıldığını ifade eden Aktaş, “Bandırma, İskenderun ve Alanya’ya üniversite kazandırıldı. İnegöl olarak gerekli kamuoyunu oluşturamadık. Liselere çıktığımız kadar üniversiteye sahip çıkmadık. Üniversite istiyoruz. İnegöl yerleşkesi içerisinde mezbelelik olan bazı binaları yıktık. Mesafe almamız gereken bir konu” ifadelerini kullandı.