Olay Gazetesi Bursa

7 milyar fidan toprakla buluşacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüğünde (OGM) düzenlenen ormancılığın gelişimine katkı sağlayanların ödüllendirildiği ‘OGM'nin En'leri Ödül Töreni'ne katıldı.

Buradaki konuşmasında Türkiye’nin orman varlığını artıran nadir ülkelerden olduğunu belirten Pakdemirli, OGM’nin sadece ağaç dikmediğini, uygun alanlar üzerinde çok amaçlı ağaçlandırma ve toprak koruma çalışmaları da yaptığını kaydetti.

Gelir getirici türler kullanarak yapılan ağaçlandırmalarla bölgesel ekonomiye katkıda bulunmaya gayret ettiklerini vurgulayan Pakdemirli, ‘’Tabii bunlarla yetinmiyoruz, yetinmeyeceğiz. 2023 yılı hedefimiz, orman varlığımızı 23,4 milyon hektara çıkararak yüzde 30 olan dünya ortalamasına ulaşmak. Yine 2023 yılı sonuna kadar toplam 7 milyar fidanı toprakla buluşturarak dünyada yaşayan her bir insan için bir fidan dikmeyi hedefliyoruz” dedi.

YENİ BİR MÜJDE AÇIKLANACAK

Geleceğe Nefes kampanyasına da değinen Pakdemirli, çocukların ağaç sevgisi ve çevre bilincinin gelişimine katkı sağlaması amacıyla kampanyanın içeriğini 12 milyon ilköğrenim öğrencisinin heyecanını 11 Kasım’a taşıyacak şekilde zenginleştireceklerini dile getirdi.

Bakan Pakdemirli, ‘’Geleceğe Nefes seferberliğiyle ilgili bu yeni müjdemizi kısa süre içerisinde sizlere duyurmuş olacağız. Tabii 2019’da Geleceğe Nefes ile somutlaşan bu büyük başarıyı 2020’de de taçlandıracağız” diye konuştu.