Olay Gazetesi Bursa

Adana karpuzu 1 lira düşük fiyatla piyasada

Türkiye'nin yıllık ortalama 4 milyon ton seviyesinde bulunan karpuz üretiminin yüzde 20'si Adana'da gerçekleştiriliyor.

İlde geçen sene hasat haftasında kilogram fiyatı 2,5 lira civarında seyreden karpuz, bu sezon 1,5-2 liradan alıcı buluyor. Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, ”Karpuzun ekim alanında çok fazla değişiklik yok ama bu sene rekolteyi daha fazla bekliyoruz” dedi.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan da, Adana’da her yıl mayıs ayının ilk haftasında yapılan turfanda karpuz hasadının hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi sayesinde nisanın son haftasında başladığını söyledi.

Üretici İbrahim Yiğit ise ”Bu sene verim geçen senelere göre daha iyi. Çıkış fiyatımız geçen yıl 2,5 liraydı, bu sene 1,7 lira. Arada yaklaşık 1 lira fark var. İran karpuzunun da ülkemize gelmesi nedeniyle ilk çıkış fiyatı biraz düşük oldu” ifadelerini kullandı.