Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun (TŞOF) talebi ve yaşanan yoğunluk üzerine alınan karar kapsamında, APP plakalarda süre uzatımı bekleniyor. CNNTürk’ün haberine göre plaka değişimi için süre 1 Ocak 2027 tarihine kadar uzatılacak. İçişleri Bakanlığı, bu tür plakaların değişimi için 1 Nisan 2006 tarihine kadar süre vermişti . Sahte plakalara 140 bin lira, damgalı olup stardart dışı plakalara ise 4 bin lira para cezası verilecekti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Mart 2026 tarihli kabine toplantısı sonrası yaptığı konuşmada APP plaka konusuna da değinmişti.
Erdoğan, son günlerde APP plaka konusuyla birlikte görüntü ve ses sistemleriyle ilgili uygulama sürecinin vatandaşlar için yeni mağduriyetlere yol açmadan çok dikkatli bir şekilde yürütülmesi konusunda İçişleri Bakanlığı’nın talimatlandırıldığını açıklamıştı.