Olay Gazetesi Bursa

Bursa 20 yıldır sahipsiz ve vizyonsuz!

Bursa'nın Türkiye'nin en zor ulaşılan şehri olduğunu öne süren İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, “Ulaşımı kendinden daha pahalı bir hastane var Bursa'da. Hastane yapıyoruz. Oraya ulaşım için yaptığımız yol oradan daha pahalı. Bursa 20 yıldır sahipsiz ve vizyonsuz” dedi.

Hatice DAL
İYİ Parti’nin ekonomi kurmayları İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek olan ‘Türkiye Ekonomisi Nereye Koşuyor’ programıyla Türkiye’ye Bursa’dan sesleniyor.

Programın ilk gününde düzenlenen basın açıklamasında konuşan İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ve Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Kamil Erozan, Erhan Usta, Ümit Özlale Bursa ve Türkiye gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“TÜRKİYE’NİN EN ZOR ULAŞILAN ŞEHRİ”…
Toplantıda ilk sözü alan İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Bursa’nın Türkiye’nin en zor ulaşılan şehri olduğunu öne sürerek, “Ülkenin içinde en zor hareket edilen şehri ve en pahalı şehri. Sahipsiz bir şehir. Bursa 20 yıldır sahipsiz ve vizyonsuz. Sivaslılar hemşehrimiz Bursa’da tren olursa trene binecek. Bursa’ya gelmek için Eskişehir’de aktarma olacak. Bursa’ya vaat edilen bu. Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ikinci şehrinin limanına bir tane ray yok” diye konuştu. 21. Yüzyılda şehir içinde rayları yolun üzerine döşeyen tek kentinin Bursa olduğunu da kaydeden Tatlıoğlu, “Bilboardlarda şampiyonluk var. Bilboard belediyeciliğinin nasıl yapıldığının gösterimidir Bursa. Dünyanın en kötü projesi T2’dir. Ulaşımı kendinden daha pahalı bir hastane de Bursa’da. Hastane yapıyoruz. Oraya ulaşım için yaptığımız yol oradan daha pahalı” dedi.

YAŞANABİLİR KENT OLMAKTAN ÇIKIYOR…
Bursa’nın fakirleştiğini dile getiren Genel Başkan Yardımcı Ümit Özlale ise, “Şehirde en büyük problemlerden biri tarım. Son 15 yılda Bursa’da kaybedilen tarım alanı Bartın ve Zonguldak’ın tarım alanına eşit. Bursa’ya çok büyük bir göç var, istihdam sağlanamadığı için Bursa’nın geliri düşüyor. Bursa giderek yaşanabilir bir kent olmaktan çıkıyor. Temel önceliğimiz, Bursa’nın tarım problemini çözüp Bursa’yı Avrupa şehri haline getirip kişi başı milli gelirini yeniden yükseltmek” ifadelerini kullandı.

Şehirlerden başlayarak Türkiye’de yeni bir kalkınma hamlesinin yapılması gerektiğine dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta da, “Güven olmadan ekonominin iyi olması mümkün değil. Pusulası olmayan bir ekonomi. Bir makro bakış, Türkiye’nin bir iktisat politikası yok. Politikasız bir yönetim olabilir mi?” şeklinde konuştu. Dış politikayı hem aş, hem iş hem tarım hem de turizm olarak tanımladığını da kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan ise, ekonomi ve dış politikaya yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Erken seçim istiyoruz
Sürekli gündemde olan erken seçim taleplerine ilişkin konuşan İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, “Biz hemen erken seçim istiyoruz. İsteme nedenimiz, Türkiye’nin sorunu, 2001 krizi gibi ekonomik, teknik bir sorun değil, bir yapısal tıkanma. Buradan çıkış, yapısal reformlarla ve yeni bir siyasal iklimle mümkün. Vatandaşların yaşadıklarıyla siyasetçilerin konuştuklarının arasında bir bağ yok. İYİ Parti, vatandaşların ne istedikleri sorusuna cevap arıyor ve alınan cevapları da siyasetin gündemine taşıyor. 1.5 yıldır il il geziyoruz. 21’nci yüzyıla yakışan bir Türkiye istiyoruz. Yarın sabah yine 12 milyon işsiz, güne uyanacak, ortalama maaşın asgari ücretle oluştuğu, yine fakirleşme sürecine devam eden bir Türkiye olacak. Türkiye’nin sorunlarını derinleştiren partili cumhurbaşkanlığıdır ve biz İYİ Parti olarak buradan çıkışı iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.