Büşra KAVANOZ
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), eylül ayı ve 9 aylık karayolu trafik kaza verilerini açıkladı.
İstatistiklere göre; Bursa’da 2025 yılının 9 ayında kent genelinde toplam 22 bin 436 trafik kazası meydana geldi.
Bu kazalarda 49 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, 10 bin 684 kişi de yaralandı.
EYLÜLDE 2 BİN 660 KAZA
EGM’nin eylül ayına ilişkin istatistiklerine göre, kentte sadece bir ayda 2 bin 660 trafik kazası yaşandı.
Bu kazalardan 956’sı ölümlü ya da yaralanmalı, 1.710’u ise maddi hasarla sonuçlandı. Eylül ayındaki kazalarda 1 kişi yaşamını yitirdi, 1.255 kişi yaralandı.
ÜLKE GENELİNDE 500 BİNDEN FAZLA KAZA
Ülke genelinde ise 9 ayda Türkiye genelinde ise toplam 503 bin 358 trafik kazası kayıtlara geçti. Bu kazaların 217 bin 557’si ölümlü veya yaralanmalı, 285 bin 801’i ise hasarlı kaza olarak rapor edildi. Ülke genelinde 1.930 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, 300 bin 879 kişi yaralandı.
Öte yandan; Emniyet’in açıkladığı verilerde yer alan ölüm sayılarının kaza yerindekiler olduğu vurgulandı.
DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Trafik güvenliğini artırmak amacıyla Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri denetimlerini kesintisiz sürdürüyor.
Kent genelinde yapılan kontrollerde sürücüler, hız limitlerine uymaları ve dikkatli araç kullanmaları konusunda uyarılıyor.