Açılış töreninde konuşan Başkan Aktaş, “Bir ülkenin geleceği o ülkenin insanlarının eğitimine bağlıdır” dedi.
Okulların açılış törenine; Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahatin Dülger, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler de katıldı. Şerif-Rabia Kutlucan Ortaokulu ve Özgür Kavaklı Anaokulu’nun açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eğitime verdiklere öneme dikkat çekerek, kentin geleceğine değer katan eğitimi ve eğitim kurumlarını her zaman desteklediklerini söyledi. Kaliteli eğitimin geleceği etkileyeceğinin altını çizen Aktaş, “Eğitim olmazsa olmazımızdır. Bir ülkenin geleceği o ülkenin insanlarının eğitimine bağlıdır. Geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi şekilde hayata hazırlamalıyız” diye konuştu.
“DESTEĞİMİZ SÜRECEK”…
Çocukların aydınlık bir geleceğe ulaşmasını önemsediklerini vurgulayan Aktaş, “Öğrencilerin en iyi şekilde ve modern koşullarda eğitim alabilmeleri için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokoller kapsamında hayırsever iş insanlarının da katkılarıyla, bazı okulların eksiklerini gidererek, bazen de yeni bir okul inşaa ederek eğitime desteğimizi sürdürüyoruz. Bu iki okulun yapımını gerçekleştiren Kutlucan ve Kavaklı ailelerini de, eğitime desteklerinden dolayı kutluyorum” dedi.
“HAYIRSEVER DESTEĞİ ÇOK DEĞERLİ”…
Vali Yakup Canbolat da, hayırseverlerin eğitime katkılarının herkese örnek olduğunu kaydederek, Bursa’daki bir çok okulun özel okulları geride bırakacak nitelikte olduğunu söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ise, Bursa’da bu yıl 6 okulda 120 dersliğin hayırseverler tarafından yapılarak eğitime başladığını, halen 8 okulda 148 derslikte de çalışmaların sürdüğünü belirtti.
ESKİ OKULUN YERİNE MODERN BİNA
Temeli yaklaşık 2 yıl önce atılan okullar, yeni eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başladı. Daha önce aynı yerde bulunan ve ihtiyaçlara cevap veremeyince, yıkılan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ile Adile Naşit Anaokulu’nun yerine günümüz koşullarına uygun modern bina yapıldı. İnşaat alanı 7 bin 700 metrekare olan okul binası; bodrum, zemin artı 3 kat ve çatı katı olarak inşa edildi. Şu an 32 derslikli ortaokul, 4 derslikli anaokulu, laboratuvar, ofis ve teknik mahallerle, bodrum katta beden eğitimi salonu ve çatı katında konferans salonu yer alıyor.