Olay Gazetesi Bursa

Bursa’da yıllardır çözüm bekleyen sorun!

Her gün binlerce hastaya hizmet veren Bursa Şehir Hastanesi’nde otopark yetersizliği vatandaşı zorlarken yetkililerden mağduriyetin giderilmesi açısından kalıcı bir çözüm bekleniyor.

Melisa ÖZTÜRER ÖZKAN

Hizmete girdiği günden bu yana Bursa’nın önemli bir sağlık yükünü üstlenen Bursa Şehir Hastanesi, her gün binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Bursalıların sağlık talebine karşılık veren hastaneye ulaşımın yanı sıra en çok dile getirilen sorunlardan biri de otopark yetersizliği. Açıldığı tarihten bu yana artan yoğunluk nedeniyle araçlarını park edecek yer bulmakta zorlanan vatandaşlar, çözüm için yetkililerden adım bekliyor.

Hastaneye gelen sürücüler, otoparkta yer bulamayınca uzun süre araçlarıyla tur atmak zorunda kalıyor. Vatandaşlar, bu sorunun hem hasta yakınlarını hem de sağlık hizmetlerinden yararlananları zor durumda bıraktığını ifade ediyor.

Bursa Şehir Hastanesi’nin şehir genelinde önemli bir ihtiyacı karşıladığını hatırlatan vatandaşlar, otopark kapasitesinin artırılmasıyla hastane hizmetlerinin daha verimli hale geleceğini belirtiyor.